270 miljoen US $ voor A-Rod?


Ronald

Interessante ontwikkelingen in de A-Rod sweepstakes. Zoals je weet tekende A-Rod, de beste honkballer in de Major Leagues, zeven jaar geleden een tienjarig contract met de Texas Rangers, voor $252 miljoen. In dat contract was bepaald dat hij na zeven jaar ‘free agent’ zou mogen worden.
      Een paar jaar geleden kwam A-Rod van Texas naar de New York Yankees, maar een deel van zijn salaris, ongeveer $7 miljoen per seizoen, werd nog steeds door de Rangers betaald. Uiteraard zouden de Yankees die bijdrage uit Texas kwijtraken als A-Rod inderdaad free agent zou worden.

Op de avond van de laatste wedstrijd van de World Series, nu een paar weken geleden, kondigde A-Rod’s zaakwaarnemer, Scott Boras, aan dat A-Rod inderdaad free agent zou worden, maar dat hij wel met de Yankees over een nieuw contract wilde onderhandelen, als zij bij voorbaat $350 miljoen voor tien jaar wilden garanderen.
      De Yankees verklaarden vervolgens dat zij niet met A-Rod als free agent zouden onderhandelen, en dat is begrijpelijk, want zij zouden hem beduidend meer geld moeten betalen, zonder de $21 miljoen subsidie van de Rangers, die A-Rod inmiddels voor hen verspeeld had.

A-Rod en Boras waren dus aangewezen op de vrije markt, en dat is hen begrijpelijkerwijs nogal tegengevallen, want er zijn niet zoveel teams die zomaar $350 miljoen kunnen ophoesten. Gisteren heeft A-Rod de nodige penitentie gedaan, en zonder zijn zaakwaarnemer maar in gezelschap van zijn echtgenote een gesprek gehad met de leiding van de Yankees, waarin hij blijkbaar heeft gezegd dat hij nu een contract van $270 miljoen voor tien jaar van de Yankees zou accepteren.
      Dat is aanzienlijk minder dan hij en Boras gewild hadden, en de Yankees hebben inmiddels duidelijk gemaakt dat A-Rod daarmee in feite de $21 miljoen die zij niet meer uit Texas zullen krijgen voor zijn eigen rekening heeft genomen.

Het lijkt er dus op dat A-Rod bij de Yankees blijft, en je moet maar afwachten hoe dat gaat uitwerken. Inmiddels heeft de andere superstar van de Yankees, Derek Jeter, vroeger een boezemvriend van A-Rod maar nu nogal van hem vervreemd, enkele uitspraken gedaan die er niet om liegen. Jeter wees erop dat de Yankees in de late jaren negentig, toen zij elk jaar de World Series wonnen, ook geen speler hadden die 54 homeruns per jaar sloeg zoals A-Rod, maar dat het allemaal neerkomt op de sfeer, of ‘chemistry’ tussen de spelers .
      Dat is dus een directe sneer naar A-Rod, die onder de spelers als nogal egoistisch bekend staat. Maar het kan allemaal wel meevallen, want als zij eenmaal samen in het veld staan worden dat soort gevoelens minder belangrijk, en gaat het er gewoon om te winnen, waar Jeter en A-Rod allebei belang bij hebben. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Hugo