De verdwenen bal

Frank van der Laat stuurde mij een uitvoerige reactie op mijn vorige honkbalstukje: Shot heard ’round the world. Over de beroemde homerun van Bobby Thomson op 3 oktober 1951 in de beslissende wedstrijd tussen de New York Giants en de Brooklyn Dodgers. En over het minstens even beroemde radioverslag van die wedstrijd door Russ Hodges: The GIANTS WIN THE PENNANT!

‘Twee dingen’schrijft Frank.

Russ Hodges was radioverslaggever voor de New York Giants (het team van Bobby Thomson) en zijn verslag werd uitgezonden op een klein station: WMCA-AM radio.
      Dit radiostation maakte geen opnames van dit verslag.
Dat het toch bewaard is gebleven, danken wij aan een zekere Lawrence Goldberg, die in zijn auto naar het verslag luisterde en zijn moeder vroeg om het laatste deel van de wedstrijd op te nemen.
      Volgens Frank gebeurde dat op een heel simpel recordertje (‘1951 nietwaar!’), wat tevens verklaart dat de kwaliteit van het bewaard gebleven verslag zo matig is.

‘De bal is nooit terug gevonden’ weet Frank.
      En dat is jammer. Niet alleen, omdat de bal een waarde van zo’n 1 miljoen US$ zou hebben maar ook omdat deze bal thuishoort in de Hall of Fame in Cooperstown New York.

Overigens zijn er diverse mensen, die claimen dat ze wel degelijk de bal in hun bezit hebben.
      Daarover is zelfs een filmpje gemaakt.
Ga maar naar:

www.shotheardaroundtheworld.com