Onderwaterfeestjes enzo

In Familie 13 schreef ik een stukje over mijn kleinzoon Tijn, die was uitgenodigd op het feestje van zijn vriendinnetje Liz, die vier jaar werd. Het was een onderwaterfeestje met ondermeer zaklopen in zeemeerminstaarten en waterballonnen gooien. Er was ook een smerige gelatinetaart met lekkere snoepkrokodillen en -nijlpaarden.

Tess Hoekx, de moeder van Lizzie, laat mij eerlijk weten, dat zij dit thema niet zelf bedacht heeft, maar op het idee was gebracht door een artikel in het opvoedingsblad J/M. Vooral die vieze taart had ze graag zelf bedacht.
      'Het wordt nu ', schrijft Tess, 'een uitdaging om u volgend jaar weer te verleiden tot het schrijven van een stukje. Ik heb nog een jaar om een mysterieus thema te bedenken voor de vijfde verjaardag van Liz.'
      Ze vindt het wel jammer dat het woord 'onderwaterfeestje' nog niet op mijn nieuwe woordenlijst staat.

Ik heb haar beloofd dit laatste te veranderen en volgend jaar naar het feestje te komen om een foto te maken. Zelfs als dat op een oude duikboot zou worden gehouden.


Golfers in Zimbabwe 

Sonja van As reageert op Goof de Jong ( Te Gast 13). Zij begrijpt goed, dat Goof wel eens iets positiefs kwijt wil over zijn 'homeland' Zimbabwe.
     
'Hij zal al die kritiek wel beu zijn, maar organiseert reizen voor golfers, voor vogelaars en heeft wandel- en fietstochten in zijn pakket, Wie gaat er nou wandelen of fietsen in een land waar zoveel mis is, waar je je leven niet veilig bent, waar ondervoeding heerst en een duizelingwekkende inflatie. Ik vind het maar raar'.

Goof de Jong erkent dat. Golfen zit er hier niet meer in voorlopig. 
      'De situatie wordt er niet beter op.
      'De enige buitenlanders waar we iets voor doen zijn mensen van hulpporganisaties en undercover journalisten'.