Schlaflos in München & Ersatz TV

Vroeger toen de krant nog een meneer was, had je talenten die konden speuren of schrijven of interviewen.

Vroeger toen er nog veel naar de radio geluisterd werd, had je talenten die konden presenteren, beschrijven of interviewen.

Vroeger toen je nog een bekende Nederlander was als je voor de televisie werkte, waren er talenten die uitstraling hadden, konden presenteren en interviewen.

Nu zijn er talenten in opkomst die excelleren in de nieuwe media.


Fantastisch programma  

Sinds 2005 maakt ze haar podcast Schlaflos in München. Een fantastisch programma , waarin ze op een uiterst subtiele en humoristische manier verslag doet van ‘gewone’ dingen (hoe heeft ze geslapen; waar dacht ze bij het ontbijt aan) tot serieuze zaken en bespiegelingen afgewisseld door interviews met personen, die vaak ook deskundig zijn op het gebied van de nieuwe media.

Daarnaast heeft ze de podcast Slow German, waarin ze vooral Duitse anekdotes vertelt. Ze doet dat vrij langzaam, want het is bestemd voor mensen, die Duits studeren of buitenlanders die Duits verstaan.


VideoPodcast  Herr Moose 


Podcast Awards  

Annik won in 2005 de Amerikaanse Podcast Award voor de beste niet-Engelse podcast. In 2006 kreeg zij niet de eerste Duitse Podcast Award, maar was ze al een dermate grote autoriteit, dat ze direct een Ereprijs kreeg. ’Ik voelde me een soort Johannes Heesters’ zei ze bij die gelegenheid. Dit jaar ontving zij de Europese Podcast Award.

Ik heb haar gevonden op de site van Anne Frid de Vries, een Nederlander die in Israël woont. Anne (Te Gast 14) is een groot podcastliefhebber.
      Hij luistert dagelijks uren naar een grote diversiteit podcasts en doet daar verslag van op zijn weblog.