CHECK IT OUT!

  

De Belg Maarten Schenk schrijft bijvoorbeeld op zijn site Blogologie:


Docent & leerling 

Ik leerde Marten in 1987 kennen, toen ik een tijdje van baan ruilde met Lieneke van Schaardenburg, radiodocent op de School voor Journalistiek in Utrecht. Marten zat in het tweede jaar; het eerste jaar had hij gevolgd op de Christelijke Academie voor Journalistiek in Kampen.
      Hij was vanaf het eerste moment een buitenbeentje, dat aanvankelijk moeite leek te hebben met de overgang van de provincie naar de grote stad.

Hij was geen nieuwsjager en geen interviewer, maar bleek te beschikken over een rijke fantasie, creativiteit en een nieuwsgierigheid naar absurde dingen en feiten.
      Hij liep stage bij het radioprogramma Het Gebouw, waar ik eindredacteur was. Ook bij ‘de vedetten’ van de radio werd hij in eerste instantie met enige scepsis bekeken, maar toch was er ook waardering voor zijn bijzondere inbreng.
      Marten ging natuurlijk daarna voor de VPRO werken -in die tijd de enige omroep voor dit soort talenten- en werd een zeer gewaardeerd medewerker. Hij deed vooral radio, maar maakte ook een paar uitstapjes naar de televisie.

De volzinnen van een olifant Verversen 

Ik heb Marten gevraagd of hij met deze site niet meteen al zijn kruit verschoten heeft. Hij ontkent dat en heeft mij plechtig beloofd de site regelmatig te verversen en uit te bouwen.
      Kijk er eens op en kijk daarna nog eens goed.
U zult verbaasd staan.