Zinderende verlenging nekt Nederland

Het was een zinderende wedstrijd, maar we hebben het niet gered. Ons Koninkrijksteam verloor vannacht in de halve finale van de World Baseball Classic (het officiële wereldkampioenschap) met 4-3 van Puerto Rico.  Dat gebeurde in de verlenging, toen in de elfde inning de speciale verlengingsregels van kracht werden. Dan immers wordt in dit toernooi begonnen met het eerste en tweede honk bezet.

Dit vereist allerlei tactische aanpassingen. Nederland kreeg in de eerste helft van de elfde inning door een opofferingsstootslag van Stijn van der Meer het tweede en derde honk bezet, waarna Decaster  opzettelijk vier wijd kreeg: drie honken bezet dus met één uit.  Maar toen sloeg het noodlot toe. Curt Smith sloeg in een dubbelspel.

Puerto Ricio volgde daarna eenzelfde koers maar slaagde erin om te scoren. Het team speelt in de nacht van woensdag op donderdag de finale tegen de winnaar van de andere halve finale: USA-Japan.  

Voor Nederland kwamen achtereenvolgens op de heuvel: Rick van den Hurk, Jair Jurrjens, Shairon Martis, Tom Stuifbergen, Kenley Jansen en Loek van Mil. Vooral het optreden van Kenley Jansen was imponerend. In één inning gooide hij slechts negen ballen, waaronder twee maal drie slag. Duidelijk waarom hij pas nog een contract voor vijf jaar tekenede bij de Los Angeles Dodgers voor 25 miljoen $.

Aan slag was Wladimier Balentien (Foto hieronder) weer de grote man met een homerun, een tweehonslag en een single. 

   

 

 

Klik HIER voor de hoogtepunten van de game.