Scooter Gennett slaat vier homeruns

Een mens zit wel eens in een flow. Alles lukt, alles gaat goed en naar wens; het kan niet kapot.
      Vooral in de sport wordt de term regelmatig gebruikt. Een team zit in een flow. Maar ook een individuele speler kan in een flow zitten. Soms zit zo’n speler in een superflow. Een vorm van goedaardige waanzin.

      Scooter Gennett, linksvelder van de Cincinnati Reds verkeerde gisteren in zo’n superflow. Hij sloeg in de wedstrijd tegen de St. Louis Cardinals vier homeruns. En daarmee evenaarde hij het record in het Amerikaanse Profhonkbal. Hij was de 17e speler die dit kunststuk volbracht. De eerste was Bobby Lowe, die de vier homeruns bij elkaar sloeg op 30 mei 1894. Scooter Gennett deed het echter nog iets beter. Zijn eerste homerun was een Grand Slam, een homerun dus met alle drie de honken bezet. 
En dat had nog nooit een ''4-homers in 1 game'' speler gepresteerd.

Kwam dit als een verrassing? Nou en of.
      Scooter is een goede speler, maar geen ster laat staan een superster. Hij is 27 jaar en maakte zijn debuut in 2013. Sindsdien speelde hij 503 wedstrijden, waarin hij ‘’slechts’’ 38 homeruns sloeg. Hij heeft over die periode een slaggemiddelde van .281. Dat is niet meer dan redelijk.

Kijk HIER naar de homeruns van Scooter.

En HIER wat hij daar zelf over te vertellen heeft.   

Bestaat er ook een anti-flow of een contra-flow?. Niets lukt; alles zit tegen. Veel mensen zullen dit herkennen en erkennen.

Laten we bij honkbal blijven. Daar noemen ze dat een slump.

      Vorige week zat werper Jason Grilli van de Toronto Blue Jays in de wedstrijd tegen de New York Yankees in een superslump.
In de achtste inning sloegen vier spelers van de Yankees een homerun tegen deze
relief pitcher. Zelfs de coach van de Yankees, de uiterst ervaren Joe Girardi moest toegeven dat zoiets zeer ongebruikelijk is.

Kijk HIER naar de anti-flow van Grilli contra de flow van het Yankees-team. 

Coach van Toronto John Gibbons moest voor de verzamelde pers uitleggen waarom hij zijn ongelukkige werper niet had vervangen.
HIER