Een nieuw wereldsportpaleis 

 


MAGNIEFIEKE TEMPEL  

Bij een bezoek in 1995 hoorde ik al, dat er plannen waren om een nieuw stadion te bouwen. Ik begreep dat niet zo goed, want het stadion leek me nog prima in orde. Een magnifieke tempel.
      Jarenlang hoorde je er ook niets meer van. Tot in 2006 inderdaad met de bouw van een nieuw stadion werd begonnen. Naast het oude stadion in The Bronx. Volgend jaar is het klaar.

Op 15 juli wordt in het oude stadion bij wijze van eer en afscheid de All-Star game gespeeld tussen de beste spelers van de National en de American League. Het stadion zal volgend voorjaar worden afgebroken. Er komt een park waar 12.000 bomen worden geplant in de vorm van het stadion.


BABE RUTH  

Het Yankee stadium werd op 18 april 1923 geopend. Direct werd de volgende naam gegeven: the house that Ruth built. Vernoemd naar de beroemdste honkballer aller tijden Babe Ruth, die een paar jaar eerder van aartsrivaal Boston Red Sox was overgekomen.
      Al in de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion tegen de Red Sox sloeg Babe Ruth een homerun. Andere grote spelers in Yankee Stadium waren ondermeer Lou Gehrig, Joe Dimaggio, Mickey Mantle en Roger Maris.


ONBESPOTEN GEDRAG  

Rodriguez daarentegen lijkt -op wat slippertjes met blonde vrouwen na- van onbesproken en onbespoten gedrag. Hij is nu 32 jaar en heeft 533 homeruns geslagen. Als hij er gemiddeld zo’n 45 tot 50 per seizoen blijft slaan zal hij het record in vijf of zes jaar breken.
      Zelfs als het allemaal wat minder zal gaan, breekt hij het record want hij heeft voor 275 miljoen US$ nog een contract tot december 2017. Als hij het record breekt, ontvangt hij een leuke bonus van 30 miljoen US$.

Laatste nieuws zou zijn dat Rodriguez gescheiden van zijn vrouw leeft en een affaire heeft met Madonna.
.