Het Gelijk

Het is nu maandagochtend tien over vijf. De Boston Red Sox hebben -zoals ik op 9 oktober voorspelde- de World Series zojuist gewonnen. Vannacht werd het 4-3 in Denver tegen de Colorado Rockies. Een sweep. Vier wedstrijden achter elkaar gewonnen in deze serie best of seven.
      De Red Sox waren oppermachtig. In de wedstrijden twee, drie en vier kwamen de Rockies dichtbij, maar je voelde het aankomen; ze gaan het niet redden. 
      Boston had in deze serie de beste werpers, de beste  slagmensen en -enigszins- onverwacht ook de beste velders.

Eerder in de onderstaande stukjes opperde ik de mogelijkheid, dat sterspeler Alex Rodriguez van de New York Yankees het volgend seizoen mogelijk naar de Boston Red Sox zou gaan. 
      Vergeet het maar. Boston heeft Mike Lowell op het derde honk. Nu om tien voor half zes Nederlandse tijd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de World Series. 
       Ze zullen hem ongetwijfeld ook voor het komende seizoen vastleggen. 


Sunday 28 October

Een ander gelijk

De onderstaande stukjes schreef ik tussen 3 en 10 oktober. De World Series, de strijd in een best of seven om het honkbalkampioenschap van Amerika gaan inmiddels tussen de Boston Red Sox en de Colorado Rockies uit Denver.

Boston won de eerste twee wedstrijden in eigen stadion en vannacht was de derde match in Colorado.
       Weer een  doorwaakte nacht, vooral ook, omdat de klok een uur terugging. Om twee uur onze tijd begon de wedstrijd, die al gauw als een nachtkaars leek uit te gaan. Boston nam een 6-0 voorsprong. Toen ik maar weer naar bed wilde gaan, kwamen de Rockies terug tot 6-5.

Maar ja. Het werd 10-5 en Boston moet nog maar 1 wedstrijd winnen om kampioen te worden. Vannacht dus maar weer op. Kijken of mijn tweede voorspelling -Boston wint de World Series- nu al uitkomt.

  

Thursday 04 October 2007  

Toeval of faalangst

In honkbal (4) schreef Hugo Kijne, die in Hoboken New Jersey woont, een stukje over de beste honkballer in Amerika van dit moment: Alex Rodriguez. Deze derde honkman van de New York Yankees, met 27 miljoen dollar per jaar de best verdienende honkballer in de wereld, zou volgens Hugo aan faalangst lijden. Hij presteert heel goed, maar als het er echt op aankomt slaat hij geen deuk in een pakkie boter. Allemaal de schuld van zijn echtgenote. Een psychologe, die zich teveel met hem, zijn prestaties en zijn mentale problemen zou bemoeien.
      Alex Rodriguez was het afgelopen seizoen geweldig op dreef. Hij werd homerunkoning van de Major Leagues (54 homeruns) en haalde het ongelooflijk hoge aantal van 156 binnengeslagen punten (RBI), liefst zeventien meer dan de nummer twee. Bovendien won hij op cruciale momenten een aantal wedstrijden voor de Yankees. De ’vloek’ zou daarmee verdreven zijn.

Maar ja!

Nu zijn de playoffs bezig en Alex valt terug in zijn oude gedrag. In de voorronde voor de strijd om het kampioenschap van de American League speelt New York tegen de Cleveland Indians. De stand in deze serie best of five is nu 2-0 voor Cleveland. Alex Rodriguez heeft een ontluisterend slaggemiddelde van 0.00. In de laatste wedstrijd kreeg hij maar liefst drie maal drie slag.
      Vanavond wordt in Yankee Stadium in de Bronx de derde wedstrijd gespeeld. Rodriguez kan het tij nog keren. Als hij weer niet presteert, is de kans groot dat hij -die er vrijwel in zijn eentje voor zorgde dat de Yankees de playoffs haalden- wordt uitgefloten. Zo zijn ze in New York ook weer wel.
      Ik hoop het overigens niet. Een groot speler, die zo onder druk staat, moet natuurlijk ook in de nacompetitie kunnen uitblinken. Als de Yankees vanavond winnen maken ze nog een kans om uiteindelijk in de World Series te geraken.

      Hugo!

Een beetje tegen beter weten in, roep ik:


Reactie van Hugo Kijne:


Ik zie het somber in, want het is niet alleen Rodriguez, maar het hele team heeft een slaggemiddelde van 1.15 of zoiets.  Bij Rodrigues 'it's all in the head', zoals men hier wel zegt.  Hij swingt telkens naar de eerste pitch, wat hij het hele seizoen niet gedaan heeft, staat dan meteen op 1 slag en laat het hoofd hangen.  Het tragische is dat hij binnenkort natuurlijk tot Most Valuable Player wordt uitgeroepen, want die verkiezing wordt voor het begin van het naseizoen gehouden (en zonder hem zouden de Yankees niet in het naseizoen spelen), maar dat op dat moment iedereen hem zich alleen maar herrinnert als die boerenlul die geen bal kon raken.  

 

 

 

 

 

 

 

Monday 08 October 2007

Herkansing

Er is nog hoop voor de Yankees. Gisteravond versloegen zij de Indians met 8-4.
      Ze staan nu in de serie best of five met 2-1 achter. Alex Rodriguez speelde geen hoofdrol, maar sloeg wel twee honkslagen.
      Grote man bij de Yankees was Johnny Damon, die een cruciale homerun -met twee man aan boord- sloeg. Vanvond is de vierde wedstrijd. Ik denk dat de Yankees de stand gelijk trekken.


Tuesday 09 October 2007

Over & Uit

Het is over en uit voor de Yankees. Vannacht verloren zij de vierde wedstrijd tegen Cleveland met 6-4. Er waren 56.315 toeschouwers, die zagen dat het niet de schuld was van Alex Rodriguez. Hij sloeg in de zevende inning een homerun, had nog een honkslag, scoorde een punt en eindigde de serie met het alleszins acceptabele slaggemiddelde van 0.267.

Alex Rodriguez heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Yankees gespeeld. Volgens zijn tienjarig contract van 252 miljoen US$ wordt hij na afloop van dit naseizoen free agent. Hij zou wel eens naar de aartsrivaal Boston Red Sox kunnen gaan. Dat team zit nog in de playoffs en speelt nu tegen de Cleveland Indians om het kampioenschap van de American League.
      De winnaar van deze serie -best of seven- speelt in de World Series tegen de kampioen van de National League. Daar zitten Arizona en Colorado in de finale.

Mijn voorspelling: Boston wint de World Series.


Hugo Kijne heeft waarschijnlijk weinig vertrouwen in die voorspelling en ziet voor Rodriguez bovendien een andere toekomst..

Zijn reactie:

Dat had je dan mooi mis, de Yankees werden op alle terreinen overspeeld door Cleveland, en het einde van de 'dynasty' is in zicht.  Ik voorspel dat Joe Torre niet terugkomt als manager, en dat Mariano Rivera, Jorge Posada en Bobby Abreu volgend jaar elders spelen.  Wat betreft Rodriguez is er allerlei speculatie.  Zoals je weet openen de Yankees volgend jaar een nieuw stadion, dat 'the house that Ruth built' gaat vervangen.  Omdat Ruth zijn home run record in het oude Yankee stadium vestigde is er nu het idee dat Rodriguez het nieuwe record, als hij Barry Bonds passeert, over een jaar of vijf in het nieuwe stadium moet vestigen.  Dat zou het stadion meteen op 1 lijn stellen met zijn voorganger, en de Yankees enorme inkomsten opleveren van reclame, merchandise etc. Het zou dus niemand verbazen als zij Rodriguez voor zo'n zeven jaar vastlegden, en als de Yankees willen betalen kunnen maar weinig andere teams met hen concurreren.  Wordt vervolgd.