Alex Rodriguez, een gevallen versierder

Het haalde hier het nieuws. Zeer prominent zelfs. Alex Rodriguez van de New York Yankees, de best betaalde honkballer ter wereld werd geschorst voor 211 wedstrijden, omdat hij -opnieuw- doping heeft gebruikt. Hij was klant van de kliniek Biogenesis in Miami.
      Elf andere prominente spelers werden veroordeeld tot vijftig wedstrijden. Rodriguez is in beroep gegaan en speelt momenteel gewoon zijn wedstrijden. In Chicago werd hij deze week uitgefloten. Vanavond treedt hij voor het eerst sinds een langdurige blessure weer op in Yankee Stadium.

      Wordt hij daar ook uitgefloten?

      En hoe reageert men in de V.S. eigenlijk op deze nieuwe onthullingen?

      Is het anders dan na de onthullingen van Lance Armstrong, omdat honkbal DE volkssport in de V.S. is en wielrennen nauwelijks betekenis heeft?

      Ik benaderde mijn goede kennis Hugo Kijne, die in Hoboken New Jersey woont.

Hij is manager volwasseneneducatie op de City University van New York en een groot supporter van de Yankees. Ik vroeg hem ook hoe het voelt dat de Yankees zeer tegen hun gewoonte momenteel op de één na laatste plaats in hun divisie staan.

      Hugo schreef in 2007 al eens EEN STUKJE op mijn blog over Rodriguez.

Sinds die tijd is de ster gescheiden en had ondermeer relaties met Madonna, Cameron Diaz en Kate Hudson.

De vragen:

Heeft dit nou echt impact bij jullie. Wordt er over gesproken. Houdt het de mensen bezig. Bijvoorbeeld bij
jullie op de universiteit? 

Er wordt overal over gesproken, door Yankees fans met wat chagrijn en ook wel zelfspot, door Yankees haters (alle anderen) met leedvermaak.

Hoe gaat Rodriguez door het publiek in New York benaderd worden?

Rodriguez gaat door het Yankees publiek net zo uitgefloten worden als door het White Sox publiek in Chicago, want iedereen heeft zo langzamerhand genoeg van hem. Het Yankees publiek is natuurlijk toch al gefrustreerd vanwege het tegenvallende seizoen, en die frustratie krijgt A-rod ook nog eens over zich heen.

Hakt dit er zwaarder in dan de bekentenissen van Armstrong?
Is er discussie op de t.v. en wat is dan het thema?

Ik durf niet te zeggen of dit er zwaarder inhakt dan Armstrong, maar wel minstens zo zwaar. De thema’s op TV zijn o.a. of A-Rod strenger beoordeeld wordt dan de andere geschorste spelers en of hij ooit nog zal spelen als zijn beroep wordt afgewezen.

Moet het worden vrijgegeven?
Of moet er juist nog strenger gecontroleerd worden?
Moet er nog strenger gestraft worden?

Ik zou zeggen laat iedereen maar slikken en spuiten wat hij wil, als er geen wetten worden overtreden, want honkbal heeft natuurlijk een lange traditie van ‘performance enhancing’ middelen (lees “Ball Four”) en God weet hoeveel beter Mickey Mantle de ball zag omdat hij peppers slikte. Het argument tegen vrijgeven voor professionals is dat amateurs (high school en college spelers) het dan ook (nog meer) gaan doen, en daar moet natuurlijk wel heel streng gecontroleerd en gestraft worden.

En dan die Yankees.
Dat wordt niets meer dit jaar. Toch?
Dat went natuurlijk helemaal niet.

Wordt inderdaad niets met de Yankees dit seizoen, maar ik denk dat het toch wel een goed jaar is omdat ze eindelijk moeten inzien dat je met te oude spelers geen kampioenschappen wint, en omdat ze eindelijk wat van hun farm hands in de Majors hebben moeten laten spelen.