CONSUMINDEREN VIRUS

   (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

   We zijn goed bezig geweest. We hebben de aarde uitgewoond door ons over de hele wereld als gekken te verplaatsen, door onophoudelijk zaken aan te schaffen die we al hadden, door dingen te eten ver uit de buurt.
    En er waren waarschuwingen. ALTIJD WAARSCHUWINGEN. Maar daar trokken we ons helemaal niets van aan. Het zal mijn tijd wel duren. Maar de tijd raakte op en nu zitten we met de gebakken peren, als die ook al niet besmet zijn…

   Gaan we er van leren. Ja we zullen wel moeten.

Wat gaan we leren? Eerst even een flinke klap. Vooral thuis blijven. Lange tijd voorlopig. Net zo lang tot de verveling toeslaat en de onuitstaanbaarheid zijn gang gaat. Ondanks digitaal contact. Ondanks voedselpakketten. Ondanks gratis concerten vanaf balkons.

             

In de tuin zijn de narcissen ook al van slag. Ze staan verder van elkaar! Heb het zelf gezien. De kat houdt extra afstand. Één goudvis per kom. Lekker teevee kijken, want ook daar is het virus uitgebroken.

Is er een weg terug. Ja.

Is er een weg terug. Nee.

Is er een weg heen, ja maar niet zonder pijn en schuldgevoelens.

Hoorde op de buis de volgende conversatie. Dat gezeur over de tweede wereldoorlog moet maar eens ophouden. Zes miljoen Joden vermoord is natuurlijk verschrikkelijk, maar wij hebben geen songfestival.

Waar zijn we.


Klik HIER voor alle Photosophieën