CONSUMIEZEREN

   (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

    Er blijven toch veel vragen open. Of ik lees te weinig, of ik lees te veel waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar gaan we dan.

    Meer dan 1600 doden in Nederland door het virus. Dat is op zeventien miljoen mensen niet echt veel. In het verkeer: 678 doden en 21000 ernstig gewonden. TOCH BLIJVEN WE GEWOON RIJDEN. Niet thuis werken etc.

    1600 doden door het virus. Maar waren die mensen zonder het virus ook niet dood gegaan? Aan iets anders bezweken maar niet geteld in de statistieken.

 Mensen boven de tachtig zijn de risicogroep. Maar welk risico dan toch. Doodgaan? Dat is niet echt een risico, maar een heel leven de zekerheid. Nee, die onder de tachtig , dat is pas een risico groep. Die moeten door met alle gevaren van dien.

 In China redt dit virus de levens van veel Chinezen , want door de afnemende luchtverontreiniging gaan ze minder gauw dood.

 In Venetië zien de oorspronkelijke bewoners weer vissen in het water. Vissen die ze alleen van plaatjes kenden.

 De regering gaat miljarden aan de KLM schenken. Gaan die toch weer op de oude voet verder. Lelystad zal wel open moeten gaan in dat geval.

 Nieuwe naam voor natuurbeschermers: zeurende parkwachters.

 

 

 Klik HIER voor alle Photosophieën