OP HET TWEEDE GEZICHT

 (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Zo bij een eerste ontmoeting: een vrouw die je vaak ziet in de supermarkt of op een station. Niet opvallend; iemand die is zoals er zoveel van zijn.
      Maar dan ga je haar kennen en ook haar man. En dan komt dat tweede gezicht en ontrollen zich mooie vergezichten. Zij kunnen alles repareren, vervangen, veranderen,  ALLES.
      Het broodrooster gooit het brood er niet op tijd uit: zwarte boterhammen, verstopte afvoerputjes, kromme leidingen, sneeuw op zolder, scheve deurophangingen, botte zagen, lekkende thermosflessen, wespenplagen, verkoudheden die niet over gaan en belangrijke boeken waaruit een bladzijde weg is. Het kan niet zo vreemd: zij weten een oplossing of wending.

Inmiddels zijn ze werkwoorden geworden! Zij heten Mieke en Herman. Is er een stortbak kapot dan roepen wij: Dit moet gehermaniseerd worden. Gaat een verkoudheid niet weg: We moeten dit vermiekeren.
     
Maar nu dit.
Zij heeft een speciaal horloge. I-watch of zoiets. Dat horloge meet haar hartslag, telt haar stappen, neemt haar temp op en doet nog zo wat van die dingen. En zelfs als zij slaapt doet dit horloge zijn waarnemingen. In de ochtend na het opstaan kan zij haar slaapgedrag bekijken. Mieke toch….


Klik HIER voor alle Photosophieën