LATEN WE HEM S. NOEMEN

 

 (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Hij houdt niet van enige bekendheid. Keek vroeger wel eens naar zo'n teeveeprogramma waarin bijzondere mensen worden getoond, zij die een beetje buiten de normale paden opereren. Hij was daar zeker één van, maar hij wilde met die teevee niks van doen hebben. Hij leefde buiten de paden en dat was soms al moeilijk genoeg. Bovendien had hij een handicap en dus vonden de meeste mensen hem zielig. Hijzelf niet. Het was bijna onmogelijk om met die handicap een normale baan te vinden, dus verzon hij er één.
      Hij woonde in een natuurgebied waar nogal veel mensen kwamen wandelen en het was hem opgevallen dat heel veel van die mensen totaal sjachrijnig de natuur tegemoet traden. Door gesprekken met die lui was hij tot een soort conclusie gekomen: verreweg de meeste mensen houden helemaal niet van wandelen in de natuur, slechts een minderheid. De meesten doen het uit een soort verplichting, je moet wat.
      Hier ging H. nu op inspelen. Hij kocht een lange jeep die op accu's reed en vervoerde iedere dag mensen door die natuur. Drank was aan boord, want zonder drank is de natuur heel vaak saai. De fatale combinatie van natuur en wandelen was geslecht. Na afloop nodigde hij zijn gasten bij hem thuis uit om een kop soep te gebruiken. Ook hier ontdekte hij dat de meeste mensen niet van koken hielden en daar had hij zo zijn oplossing voor.

 

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën