DE DOOD MISLEID


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)
 


Dat mensen dood gaan is al erg genoeg, maar dat je nooit meer iets van ze hoort is soms onverdragelijk. Het gaat me lukken om daar een eind aan te maken. Mijn lichaam zal sterven maar ik breng mijn ziel onder in een app! Tien jaar geleden had niemand ooit van apps gehoord en nu kan je er eigenlijk niet meer zonder.
      Een app voor de bankzaken, één voor het weer, één voor de foto's, weer één voor de muziek en ga zo maar door. Ik laat een app maken of koop er één om voor altijd virtueel te blijven bestaan. De app stelt je in staat om je karakter vast te leggen, je gewoontes, je ideeën, je manier van doen, je manier van reageren, je humor en wat je maar verder aan jezelf wilt sleutelen. En het belangrijkste: de app leert kennis en inzichten bij. Na de lichamelijke dood is het blijvend mogelijk met mij te communiceren. Ik geef antwoorden die bij de vastgelegde ziel horen.
      Wat ga ik zeker vastleggen?
Dat ik van reizen houd en dat mijn reizen geen belasting voor de aarde vormen. In een paar sekonden ben ik al op de zuidpool en stuur aan vrienden en familie foto's. Mijn uiterlijk zal zo af en toe veranderen. Ik begin met een bosje violen. Die zijn verspreid over de hele aardbol en ik ben dus in staat om op heel veel plaatsen tegelijk te zijn. Later verander ik in een vogel of schildpad. Ziek worden is er niet meer bij en moe zijn is verleden tijd. Ik heb een geheugen van wel tien olifanten! Bij mij kan je terecht. Ook werk ik af en toe als liedjesmaker. Eens in de zoveel tijd heb ik een topper en verdien veel geld. Dit geld verdeel ik onder vrienden en familie, want de virtuele Peter Flik heeft niks aan geld.

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën