HET ZINGENDE EI

 (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Honderdduizenden vluchtelingen, moord en doodslag her en der. En dan rustig over een ei gaan schrijven. Je moet maar durven. En toch durf ik het omdat gewone dingen ook doorgaan. Sterker nog, bij gewone dingen vallen doorgaans geen slachtoffers.
      Over het koken van een ei dus. Vereist de nodige discipline. Niet opzetten en dan gaan telefoneren bijvoorbeeld. Nee, water aan de kook brengen, ei prikken en de tijd instellen. Een zacht gekookt ei is, afhankelijk van de grootte, vijf a zes minuten. Boven op de Mont Blanc duurt het wat langer, maar we gaan nu hier niet uitweiden, want dan is het eind zoek.
      Maar ZEER BELANGRIJK, er is een nieuwe revolutionaire vinding gedaan. We hebben het over het fluit-ei! Te koop in de goede kookwinkel. Dit fluit-ei dat je bij je ei of eieren in de pan doet. In koud water. Vuur eronder en wachten op drie melodieën die aangeven hoe je het ei wilt hebben. Als je gek bent op gadgets zoals ik, dan is dit een must.
 
    

 
Klik HIER voor alle Photosophieën