Tango Flashmob

Het verschijnsel bestaat nu ruim 10 jaar: Flashmob. Je zou dat kunnen vertalen in flitsmeute of flitsmassa. Plotseling verschijnt iemand in een drukke menigte, die iets aparts gaat doen. Vaak verschijnen er andere mensen, die dan hetzelfde gaan doen. Het publiek is verbaasd of soms verbijsterd.
Maar soms gaat datzelfde publiek ook meedoen en dan ontstaat een soort happening met een groot saamhorigheidsgevoel. Het begon in 2003 in New York. Uitvinder is Bill Wasik, redacteur van Harper’s Magazine.
      Flashmobs vinden heden ten dage in de hele wereld plaats. Vaak komt er muziek aan te pas en gaan de mensen dansen. De sociale media spelen een grote rol. Mensen worden via die media opgeroepen om mee te doen. Spontaan gaan ‘’onbekenden’’ dan ook vaak meedoen, hoewel de mob regelmatig ook beperkt blijft tot een optreden van de initiatiefnemer(s). Het event duurt nooit lang en eindigt vaak net zo abrupt als het begonnen is.
     
Ik zal af en toe een link plaatsen naar een Flashmob.

  

We gaan naar het koopcentrum Westend in Budapest Hongarije. Daar verschijnt een jonge mevrouw met een bandoneon, een instrument dat zeer geschikt is om een tango op te spelen. Dat gaat ze dan ook doen. Al snel komt er nog een bandeonist bij en hebben we waarschijnlijk alle bespelers in Budapest van dit instrument bij elkaar. Er komt nog een mevrouw met een gitaar bij
     De mensen gaan dansen en spontaan volgen ook anderen.  

                                           HIER.

 

Flashmobs (1): Hamburg, Europa Passage
All I can say, is they really don't care about us

Flashmobs (2); Valladolid Spanje, Openbare bibliotheek
Hállelujah, Hallélujah

Flashmobs (3): Port Elizabeth  Zuid Afrika
The Nelson Mandela Metropolitan University Choir

Flashmobs (4): Budapest Koopcentrum
Bandoneons & de Tango