DE ANDERE KANT ( 2 )

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Wat een vreugde, die technische vooruitgang. En dat in de tiende versnelling ook nog.

---Iemand bellen terwijl je niet eens weet waar die persoon zich bevindt…
---Bankzaken afhandelen in de trein op je smartphone…
---Foto’s maken zonder die vervelende negatieven…
---Honden opsporen via een ingebouwde chip…
---Selfies maken tot je erbij neervalt…
---Vrienden maken in Korea…
---Naar Mars gaan als je dat wilt…
---Teeveeprogramma’s bekijken op jouw tijdstip…
---Kranten ontvangen midden in de nacht…
---Psychische hulp op een scherm…
---Virtuele huisdieren die niet schijten…

Dit alles houdt nooit meer op, MAAR als je even niet oplet snap je er geen hout meer van. Gisteravond sloeg dit laatste weer eens goed toe. Was er eindelijk toch nog een Nederlandse soap op de televisie die niet van onbenul en onbekwaamheid aan elkaar hing: Goedenavond Dames en Heren. Er waren echte acteurs ingezet en niet de instapacteurs die men doorgaans te zien krijgt. En dan gebeurt het. Plotseling verschijnt er rechtsonder in beeld een kleine mededeling: #GADH.
      Wat is dit in godsnaam? Navraag de volgende dag geeft uitsluitsel. Het is een zogenaamde hashtag. Zou je tijdens het bekijken van het betreffende programma willen communiceren via Twitter (gekakel) over dat programma dan kan je op je mobiel die code intypen en kan je met wie je maar wilt meningen uitwisselen. Dat je tijdens dat gedoe al helemaal niet meer kijkt is op de koop toe. Kakel maar een eind weg.

Over de andere kant van de vooruitgang gaat de volgende illustratie. In het dorp waar wij wonen doet geen enkele mobiele telefoon het. We liggen in een dal, vandaar. Als we vanuit ons huis toch dat ding willen gebruiken moeten we achterin de tuin een heuvel van ongeveer veertig meter beklimmen en het signaal daar opvangen. De technische oplossing is het aanschaffen van een GSM-signaal versterker. Ik ging maar eens op het internet kijken en kwam de volgende door de vooruitgang gemaakte vertaling tegen.
 
       

De Injectieverschijning

  

 Klik HIER voor alle Photosophieën