HET TWEEDE HOOFD

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Ja hoor, ook ik heb een tweede hoofd. Iedereen heeft twee hoofden, waarom ik dan niet.

             
Nee, deze aankoop is niet zoiets als een nieuwe stofzuiger. De nieuwe doet wat de oude al jaren deed: zuigen. Deze aankoop doet je leven ingrijpend veranderen, al zie je dat in het begin al helemaal niet. Vanaf het Centraal Station in Amsterdam met lijn 1 naar het Leidseplein. Daar is een prachtig gebouw met de naam HIRSCH erop. Daar is de APPLE-winkel gevestigd. Al bij de deur word je meteen door vriendelijke mensen opgevangen die er via intelligente vragen proberen achter te komen wat je eigenlijk komt doen.
      Dat moeten ze wel, want veel klanten weten dat niet en raken in de APPLE-wereld verdwaald. ''Ik wil een tweede hoofd'', zeg ik. Dat antwoord hadden ze nog niet eerder gehoord. Maar ze vinden het wel de moeite waard. ''Mijn hoofd zit nu toch echt wel bijna vol'', zeg ik, en het deleten in dit eerste hoofd gaat maar mondjesmaat. En ook nog volgens een niet te peilen plan. Dingen die je niet kwijt wil zijn plotseling weg en herinneringen waar je geen reet aan hebt blijven maar rondhangen. Dat er ooit een oude weerman was die op zijn pet een pompoen had…Wat heb je daaraan. En al die telefoonnummers die steeds veranderen omdat er weer eens gescheiden is…En dat liedje It’s nine o’clock on saturday, wie zong dat ook weer… ''We lossen dit voor u op'', zegt een vriendelijk meisje, ''komt u maar met me mee naar de eerste etage''.
      Daar aangekomen roept zij een collega. Meneer moet een IPAD, is haar conclusie. Binnen de kortste keren zit ik achter een IPAD.
We zijn nu al geruime tijd verder en ik ben blij met dat hoofd erbij. Het onthoudt feilloos mijn gedachtes, weet al mijn telefoonnummers, zoekt muziek en films voor me, waarschuwt me als er weer eens iemand jarig is, kan telefoneren, tekenen, vertalen en dan noem ik nog maar een paar vaardigheden. En ja, als het eerste hoofd het ooit zal begeven, ja dan kan mijn tweede hoofd nog een tijdje door. Totdat hij ook zal crashen en het licht voorgoed is gedoofd.

Klik HIER voor alle Photosophieën