DE TERRIËR

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Vriend T. heeft vele goede eigenschappen, maar één ervan is wel zeer bijzonder. Als hij eenmaal iets in zijn kop heeft krijg niemand dat er zomaar uit. Net een terriër, die een stok in zijn bek heeft die hij nooit loslaat. U kunt nu getuige zijn van een nogal merkwaardig plan.
      Maar laat ik eerst beginnen om iets over hem te schrijven. Hij heeft een vrouw. Nou is dat niet zeer opvallend, meerdere mannen hebben een vrouw. Die vrouw is gek van paarden. Dat zijn wel meer vrouwen. Om die paarden te vervoeren heeft zij een paardentrailer. En om die paardentrailer gaat het nu.
      Vriend T. belde me op en ontvouwde zijn plan. Hij wilde graag met zijn vrouw op vakantie naar Frankrijk. Met de auto. Maar dat gezoek naar leuke hotelletjes was hij een beetje zat. Bovendien nogal duur tegenwoordig. Voor dat je het weet ben je al tachtig euro per nacht kwijt, redeneerde hij. En dan moet je ook nog ergens gaan eten.
     
En zo piekerend over die op handen zijnde vakantie kwam hij op de paardentrailer. Als we die nou eens achter de auto hangen. Voor die trailer had hij al een passende matras gekocht. Ook in die trailer parkeerde hij een scooter. Aan de buitenkant construeerde hij een opklapbare buitenkeuken onder een grote parasol. Zo gaan wij op vakantie naar een camping in de buurt van Parijs. In de morgen lekker een ontbijt in de buitenkeuken en dan op de scooter naar Parijs. Het is allemaal een stuk goedkoper dan die zogenaamde romantische hotelletjes.
      Gelukkig was de verbinding die hij gebruikte voor dit gesprek SKYPE, maar dan zonder beeld. Want ik kreeg ongeveer de slappe lach. Een dag later belde ik hem op en deed hem een voorstel. Ik zou voorafgaande aan zijn vakantie een voorspelling opschrijven over het verloop van deze vakantie. Na afloop zou hij dan laten weten in hoeverre de voorspelling was uitgekomen. Hier is de voorspelling.
1. Waarom weet ik niet maar ze worden ergens in Frankrijk door de politie aangehouden.
2. Op de één of andere camping worden ze met argusogen bekeken, dan wel geweigerd.
3. Omdat het augustus is wordt het in die trailer bloedheet.
4. Elke scooter lekt olie dan wel benzine, kortom het meurt in die trailer.
5. Bij een stortbui blijkt de trailer niet waterdicht.
6. Ergens in die periode komt het plan op om toch maar een hotelletje te nemen.
7. Diarree.
Dit is allemaal geschreven in juni 2014. De uitslag komt dus later.

Notitie van uw bloghouder: 

Omdat vriend T. ook mijn vriend is heb ik hem dit stukje voorgelegd. Hij moest er wel om lachen.
      Ze hebben al kort op proef gekampeerd in Zuid-Limburg en dat is goed bevallen. Er moeten nog een paar aanpassingen gemaakt worden, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat de kampeerreis naar Frankrijk een succes wordt. Na augustus worden we op de hoogte gehouden.

      Hij stuurde mij bijgaande foto's.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën