KOFFIE BUITEN DE DEUR

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Altijd bij de les blijven, nooit versagen. Koffie buiten de deur nuttigen is een veld vol mijnen en misverstanden. Om maar niet te spreken over bittere ontgoochelingen. Vriendschappen kunnen er mee stuk gaan…Daarom een paar raadgevingen die beter niet in de wind geslagen moeten worden. Daar gaan we.

-Beter nooit koffie buiten de deur.
-In de Verenigde Staten al helemaal geen koffie bestellen, behalve bij Italianen.
-In Italië altijd koffie bestellen.
-In Nederland in de horeca eerst kijken naar het koffiezetapparaat. Is het er één van de Blokker of Marskramer: weggaan.
-Mijdt in werkomgevingen koffieautomaten, behalve als men contact wil zoeken of daten.

Nu de kwestie bij vrienden en kennissen, dat ligt gevoeliger, dat weet U best. Er is een aantal varianten; de koffiefilter opschenkers, de druppelaars, de borrelaars, espresso anex cappucinozetters. Ook nog tussenvormen die allemaal verdacht zijn.
      Maar werkelijk het allerergste dat U kunt aantreffen zijn de Senseo beulen. Nooit is er ooit zo’n vreselijk apparaat op de markt verschenen. Zij werken met de zogenaamde pads. Zonder pads werkt dat ding helemaal niet. En maar lullen onder invloed van de reclame over de uitmuntende kwaliteiten van die machine. Het beste kunt U gewoon weggaan. Maar ja, als de gevoeligheid naar boven komt, snel opdrinken en later nooit meer naar vragen. SENSEO: Slecht En Slecht Ongelofelijk.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën