‘’Hopla, daar zijn ze weer’’

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

SInds Mark Rutte op het medium televisie heeft vertelt dat de bibliotheken weer open mogen worden wij blij verrast door onze 80+ leners. Deze lieverds hebben geen computers en geen emailadres.
      Zij ontvangen dus geen algemene mail van onze service-organisatie, dat    Groninger bibliotheken gefaseerd hun deuren weer gaan openen. Wij doen dat morgen (19 mei) maar die berichtgeving hebben de super-senioren gemist. Tja, de digitale wereld…gaat aan ze voorbij….

Dankzij de televisie-uitzending komen ze weer naar ons toe.

      Hopla, daar zijn we weer hoor!

Meneer Cornelissen als eerste - onze oudste lener, 99 jaar!

     
Vol gas      

Hij verraste ons een paar dagen geleden met een bezoek. Vol gas kwam hij glunderend aanrijden op z’n rode scootmobiel. Ik open de deur en verwelkom hem, hij verstaat mij niet want zo doof als een kwartel - maar lezen dat ‘ie doet. Hij vertelt graag, ik luister. ‘We hebben al die tijd binnen gezeten, mijn vrouw durft helemaal de deur niet uit.’
      Meneer wel, Doet de boodschappen en nu het weer kan ‘volgens Rutte’ komt hij naar de bibliotheek gesneld om zijn tas weer vol te laden. Mét mondkapje op. Zo’n klant kun je toch niet buiten laten staan omdat we officieel nog niet niet open zijn.
      Ik kon hem wel zoenen, maar ja… dat mag niet hè.
Ondertussen maak ik samen met Dity en Bineke onze bibliotheek klaar voor de herstart.

      

De bestelde plexiglasschermen zijn nog niet bij ons binnen gekomen.
      Bineke rijdt naar de Gemakswinkel van Jan Metting om afzetlint te kopen.
Zo zijn wij veilig en de klanten ook.

Safety First

       


Bloemenboeklegger

  

Zolang de voorraad strekt krijgen onze leners een mooie bloemenboekenlegger cadeau, gemaakt door vrijwillige medewerkers Dity, Ria en de dames van ons Handwerkcafé.


Gedicht in Gronings

Met een gedicht van Eika. In het Gronings.

      Van Harte Welkom!


Klik HIER voor alle biebverhalen