We zijn er weer!

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

   Mijn gebeden zijn door iemand opgepakt…De provinciale reserveringsmodule op onze website is weer geactiveerd. Die was geblokkeerd door de sluiting van de bibliotheken.     
   Maar nu weer vacant. Yes!
   Laten we wel zijn; als je een veellezer bent die het liefst wegduikt in Chicklits en TopTien boeken, is de collectie van onze gezellige bibliotheek amper toereikend genoeg om 6 weken lezend op een Mediterraan strand te liggen.
    Oh nee, een buitenlandvakantie mag niet van onze premier, of wel… wat mag er nu eigenlijk… ik ben totaal de kluts kwijt en denk ineens even aan Mark. 
Dus terzijde:
     
Ik ben geen fan van hem. Hij geeft te veel ruimte aan de economische kant van het opstarten. Had gehoopt dat de wereld nu echt kleiner gemaakt zou worden, maar vrees dat we langzamerhand weer teruggaan naar winstmaximalisatie.  


Collectie

Maar terzake:
      Wij trekken ons eigen brede plan, wat de collectie betreft.
Onze klanten kunnen vanaf nu ook weer boeken reserveren uit de boekenkasten van collega-bibliotheken. En vice-versa. Een super-service als je het mij vraagt. Zo hebben we met onze 38 provinciale Groninger bibliotheken miljoenen boeken waar onze klanten uit kunnen kiezen.
      Dan heb ik het nog niet eens over onze tijdschriften. Een bibliotheekabonnement kost trouwens minder dan een gemiddeld tijdschriftenabonnement. Ik wist het wel… voor 54 euro per jaar …maar ja, een beetje partijdig ben ik natuurlijk.

https://biblionetgroningen.nl/lidworden


Lid worden

Boetes? Daar doen we niet aan. Dat is zo jaren 90.


Landelijk lenen

Oh ja, en landelijk boeken lenen kan ook weer, kost je 4 euro per boek extra. Koopie als je een studieboek zoekt of één of ander historisch exemplaar voor bijvoorbeeld je genealogische speurtocht.


Muziekweb

Zoekt u een cd, dvd, lp? Dan kunt u die via ons reserveren bij Muziekweb Rotterdam.

https://www.bibliotheek.nl/collectie/muziekweb.html

 
Digitaal

Ach, we bieden zoveel toegangen om de mens te verblijden. Wie wil dat nou niet…..U merkt; soms laat ik de digitale mogelijkheden een beetje buiten beeld – ik ben van 1958- maar op dat gebied verstrekken we eigenlijk óók heel veel moois. Hoe compleet wil je het hebben? Wat is de Bibliotheek eigenlijk een prachtig bezit. Bovendien toegankelijk voor iedereen. .


Jeugd

Voor de jeugd en allerkleinsten is er veel leuks te vinden op onderstaande links:

https://15-18.jeugdbibliotheek.nl/home.html

https://12-15.jeugdbibliotheek.nl/home.html

https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/home.html

https://6-9.jeugdbibliotheek.nl/home.html

https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/home.html


Boekenlegger

Het is weer ouderwets levendig in onze bibliotheek. Al op de eerste dag waren we door de 50 bloemenboekenleggers heen. Volgens meneer Potgraven worden dit collectorsitems die gaan herinneren aan een verwarrende, onrustige en onzekere tijd in het jaar 2020 én aan een warm welkom terug in de bibliotheek van Bellingwolde.

Kortom: wij zijn er weer!


Klik HIER voor alle biebverhalen