Mutsjes en sokjes voor Ghana

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

Eén keer in de twee weken organiseren we op de vrijdagmiddag een handwerkcafé. Dit wordt ondersteund door Lies, een professionele handwerkdocente. Er wordt gebreid, gehaakt en geborduurd. Inmiddels is het een vaste groep dames van 8 keer 60 plus.
     


Handwerkboeken

Sinds 4 jaar komen deze dames trouw naar de bibliotheek. Natuurlijk niet alleen om patronen uit te wisselen, maar zeer zeker ook voor het sociale contact en onze mooie handwerkboeken.
      Kopje thee erbij en een lekker chocolaatje voor de gezelligheid.
     

 

Tips & trucs

Er wordt vrolijk heel wat afgebabbeld, tips en trucs gedeeld. Je ziet ze genieten. En wij genieten mee, net als de passerende bieb-klanten. Dity, vrijwillig medewerker van onze bieb, begeleidt deze middag en handwerkt vrolijk mee.
      Zij stuurt haar gebreide peutervestjes, mutsjes en sokjes op naar Ghana. Er woont  een voormalig asielzoekersgezin uit Bellingwolde, waarmee ze een bijzondere band heeft opgebouwd. De lijntjes blijven zo warm aangehaald.


Hartjesdag

      Vrijdag is onze hartjesdag en de 81-jarige meneer Smit komt vaak mee om zijn vrouw te brengen. Hij sneakt dan langs de uitleenbalie, doet in de gauwigheid een greep in de snoepjesschaal en keert huiswaarts om twee uur later mevrouw Smit weer op te halen.
      Hij noemt ons ‘zijn meisjes.’ Komt nog een keer extra in de week om boeken te lenen voor zijn vrouw, wil graag persoonlijk geholpen worden en houdt van een geintje. Een vrolijke snoeper.

En Lies? Zij breit mofjes op 2 pennen!


Babysokjes

 
Laat de winter nou maar komen, met veel, heel veel sneeuw.

 

 

 

Klik HIER voor alle biebverhalen