Boekverfilmingen in Vlissingen


Image

Vrijdagavond is in Vlissingen voor de negende keer Film by the Sea geopend.

 

Het duurt tot en met zondag 23 september.
      Een aangenaam evenement, waar ik traditiegetrouw de komende tien dagen regelmatig zal zijn.
      De films daar in Vlissingen zijn gebaseerd op boeken. Pas nadat ik daar bijvoorbeeld de Ulysses van James Joyce gezien had, las ik het boek helemaal uit.


Kleinschalig & overzichtelijk   

Het gebeurt allemaal in Cine City, een complex waar zeven bioscoopzalen zijn. Overigens draaien er nooit zeven films tegelijk, want het festival is kleinschalig en zeer overzichtelijk.

Naast films, zijn er talkshows, interviews met regisseurs en acteurs, discussies, cursussen, workshops, quizzen, muziekoptredens en dansavonden . Ook wordt de Film by the Sea Award uitgereikt. Daarvoor zijn acht boekverfilmingen genomineerd. De jury bestaat uit Rinus Ferdinandusse, Chiem van Houweninge, Sylvia Kristel, Tessa de Loo, Peter van Straaten en Alex van Warmerdam. Ben Kingsley zal trouwens een special Award ontvangen voor zijn gehele oevre.

Bij de opening was er de wereldpremière van de eerste film van de Zeeuwse muziekgroep Bløf: Een Manier Om Thuis Te Komen- UMOJA LIVE!  Voor de opnames van het project UMOJA (regie Chiem van Houweninge jr.) reisde de band vier jaar lang de hele wereld over op zoek naar bijzondere plekken en inspirerende muzikanten.

Als u het hele programma wilt weten ga dan naar:

http://www.filmbythesea.nl

Vlissingen is overigens een kleine gezellige stad. De boulevard is lang en plezierig. Het strand breed genoeg om uit te waaien. In de binnenstad zijn winkels van niveau en er zijn een paar uitstekende restaurants. Bijgaand een kleine impressie.

Image

 

Boulevard & strand

 

Image

 

Alzheimer RookbluesImage


Even helemaal wegImage


Belgische loods Image

 

Frans Naerebout: Een held