Ronnie redt het niet

Het was karig met de nieuwe woorden de laatste twee jaar. Karig, omdat vrijwel alles om corona ging. De nieuwe corona-woorden begonnen me de strot uit te komen en daarom ben ik zeer verheugd met het komische woord pofferrobot. Het verscheen in de wetenschapsbijlage van NRC-Handelsblad.
      Wat is een pofferrobot? Ach! Een robotje dat er uitziet als een poffertje. Zes en een halve centimeter in doorsnee en bijna 1 centimeter dik. Het robotje hupst zoals ze dat in de NRC noemen. Het kan ver- en hoogspringen. 7.7 keer zijn lichaamslengte omhoog en zes keer zijn lichaamslengte ver.


 

 
Waarom is het belangrijk dat een robot zo kan springen?
       Simpel.
Het kan objecten op zijn weg omzeilen. Snoeren, drempels, kabels; dat soort dingen.


Robotzuigertje

 

Twee jaar geleden kochten wij dit robotzuigertje. Het idee is simpel. De robot heeft een laadstation en als de accu vol is kun je de stofzuiger met een afstandsbediening starten. Er zitten zelfs voelsprieten op. Aanbevolen wordt om de robot een naam te geven. Wij doopten hem Ronnie.

      Aanvankelijk leek het goed te gaan. Ronnie ging zijns weegs en zoog alles op. Perfect zou je denken.
Tot Ronnie op een snoertje botste. Hij bleef dan eerst vast zitten, maar rukte zich los en keerde terug naar het laadstation.
      De oplossing leek dus om alle snoeren weg te leggen als Ronnie aan zijn zuigbeurt begon. Maar toen bleek dat ronde Ronnie lang niet overal bij kon.

Bovendien: op een trap werkte de robot natuurlijk ook niet.
       Een miskoop dus.
Maar als Ronnie over de drempels en de snoeren kan springen en ook de traptreden zou kunnen nemen naar het voorbeeld van de pofferrobot zou het misschien toch nog wat kunnen worden.  
      Ik denk dat we dan een jaar of tien verder zijn. En of Ronnie dat haalt…..?