Tweehonderd Marathon-Interviews

Ze komen er weer aan: de Marathon-interviews van de VPRO-Radio. Vanaf komende woensdag tot en met zondag, live iedere avond op NPO 1 van acht tot elf uur. Ik wist het niet, maar er zit het 200ste Marathon-interview tussen. Dat was namelijk aanleiding voor de medewerkers van de VPRO-Site om een paar interviewers op hun beurt te interviewen.
       Zo kreeg ik bezoek van Nikki Dekker (foto); jong, fris, intelligent, geïnteresseerd.  Dat is wel eens anders. Ze allitereerde conform haar naam.
      Hoe het allemaal begonnen was; hoe we onze mensen kozen. Was ik wel eens bang geen vragen meer te hebben? Vielen er wel eens stiltes? Hoe bereidde je je voor? Wat waren de reacties.  Wilden mensen nog wel zo lang live naar een gesprek luisteren? Leuke herinneringen; minder leuke.
      En…. Waren die lange interviews nog wel van deze tijd?

      Een weerslag van de gesprekken –inclusief audio- met Chris Kijne, Djoeke Veeninga en mij vindt u HIER. Plus een persoonlijke liefdesverklaring voor het Marathon-interview van redacteur Tom Klaassen.
      Zelf heb ik in het  verleden acht marathon-interviews gedaan. Daar heb ik dierbare herinneringen aan. Ik heb er eerder op mijn blog over geschreven.

Dat waren:

1. Jan Wolkers
2. Ina Muller van Ast
3. G.A. Wagner
4. Ward Ruyslinck
5. Arie Kleywegt
6. Poncke Princen
7 Jaap van der Scheur
8. Ger Harmsen


We krijgen de volgende interviews.

Woensdag 24 december: Chris Kijne met Jan Brokken
Donderdag 25 december: Tessel Blok met Alexander Münninghof
Vrijdag 26 december: Pieter van der Wielen met Noraly Beyer
Zaterdag 27 december: Coen Verbraak met Jan Swinkels
Zondag 28 december: Bram Vermeulen met Robbert van Lanschot