Eén balletje gooien: 9.5 miljoen$


Transfermarkt  

De Yankees hebben zich tot nu toe zeer geroerd op de transfermarkt. Vorig jaar haalden ze voor ’t eerst sinds 1993 niet eens de nacompetitie en ze hebben al sinds 2000 de World Series niet meer gewonnen.
      De leiding van de club vindt dat daar maar weer eens verandering in moet komen en haalde nog twee zeer grote spelers binnen.
      Eerste honkman Mark Texiera; een geweldige slagman, tekende een contract van 180 miljoen $ voor 8 jaar en werper A.J. Burnett bereikte een akkoord voor vijf jaar voor 82.5 miljoen $.

In de V.S. wordt zoals altijd als het om de Yankees gaat zeer verdeeld gereageerd op deze activiteiten. ‘Hoe bestaat het dat in een tijd van economische crisis en te verwachten recessie dit soort krankzinnige bedragen aan honkballers wordt uitgegeven? Vragen commentatoren en Yankee-haters zich af.
      ‘Goed koopmansschap en een prachtig gebaar voor de fans’, zeggen de Yankee-aanhangers, die over de hele wereld zitten.
      ’De Yankees moeten maar weer eens kampioen worden. En dat word je gewoon door de beste spelers aan te trekken’.

Want naast deze nieuwe aanwinsten beschikken de Yankees ook nog over derdehonkman Alex Rodriguez (275 miljoen $; 10 jaar), kortestop Derek Jeter (189 miljoen $; 10 jaar) en linksvelder Johnny Damon (52 miljoen $; 4 jaar) .

De startende line-up van de New York Yankees in de wedstrijd op 16 april tegen de Cleveland Indians ziet er dan mogelijk als volgt uit uit. Tussen haakjes het jaarsalaris.


Geroutineerd & Gelauwerd  

De eerste zes spelers in deze line-up zijn zeer geroutineerde en gelauwerde spelers, die allen op hun hoogtepunt zijn. Nady en Cano zijn wat jongere spelers, die nog kunnen groeien en Gardner is het enige echt jonge talent (24), die vorig jaar zijn debuut in de Big Leagues maakte. Hij zit op een minimum salaris.
      Het zou overigens kunnen, dat de Yankees voor hem ook nog een grote speler aantrekken.

Op de bank zal ondermeer closer Mariano Rivera zitten. (16 milj. $)
      Naast A.J. Burnett (16.5 milj. $) is ook de Taiwanees Chien Ming Wang een startende werper (5 milj. $). Dan zijn er nog twee zeer jonge ongehoord getalenteerde werpers, die mogelijk in de startende rotatie van vijf pitchers zullen staan.
      Joba Chamberlain (23): 390.000 $ en Phil Hughes (22): 406.350 $

Maar waarschijnlijker is dat Andy Petitte de plaats van één van deze twee zal innemen.
      Deze veteraan verdiende het vorig seizoen nog 16 miljoen $, maar omdat hij over zijn hoogtepunt heen is, heeft hij -ondanks zijn grote verdiensten voor de Yankees- een éénjarig contract voorgelegd gekregen van ‘maar’ 10 miljoen $.
      Hij aarzelt nog of hij zich met deze fooi zal laten afschepen.


KAARTJES