Klote van de bok

Dat wordt een lastig begin zeg. M’n drie beste werpers zijn geblesseerd. Klote van de bok. Randy Johnson (rugblessure) is waarschijnlijk uitgeschakeld tot 16 april. Bartolo Colon (schouder) kan pas ergens in mei beginnen. En mijn grootste hoop Jered Weaver (spierbalblessure in z’n werparm) komt naar verwachting ook niet eerder dan 16 april in actie.
      Tot die tijd wordt het tobben en hopen, dat mijn andere werpers een paar goede dagen zullen hebben. En dat de slagmensen homeruns slaan en honken stelen.

      Waar gaat dit allemaal om?

Vandaag begint in De V.S. de honkbalcompetitie van de Major Leagues. Vele miljoenen Amerikanen verheugen zich daar al maanden op, want baseball is de national pastime, het nationaal tijdverdrijf. Voor de vierde keer doe ik nu mee met een fantasy-team in een competitie van twaalf teams. De draft is afgelopen week geweest. Ik ben niet ontevreden en heb de beschikking over 25 Big League-spelers, die de competitie aan moeten kunnen. Daaronder zijn tien werpers. Maar ja: drie geblesseerd.
      Aan deze competitie wordt deelgenomen door vier Amerikanen, een Canadees en zeven Nederlandse honkbalfanaten. Twee maal per week spelen wij een wedstrijd tegen een ander team. De winst wordt bepaald door resultaten in het echt van de spelers die worden opgesteld. Ik ga het verder allemaal niet uitleggen, maar neem van mij aan dat het er behoorlijk fanatiek aan toe gaat. Ook die Amerikanen zijn fel, maar hebben een soort superioriteitsgevoel. ‘Wat moeten die rare Europeanen met onze sport. Daar weten ze toch niets van‘.
      De eerste twee jaar eindigde ik behoorlijk roemloos in de onderste regionen. Maar vorig jaar werd ik zomaar derde en stond zelfs nog een tijdje bovenaan. En dan dus dit jaar. Als ik strategisch zou spelen, zou ik de eerste wedstrijden eigenlijk gewoon cadeau moeten doen. Weinig werpers opstellen, want dan kan ik er in een later stadium als de blessures voorbij zijn meer gebruiken. Je mag in een seizoen namelijk een gelimiteerd aantal werpers laten gooien.

Maar dat is mijn eer te na. Ik ga dus gewoon ontzettend m’n best doen.
      Het team van mijn eerste tegenstander heet Gaedel Giants. De manager, die de spelers-statistieken beter bijhoudt dan ik, heeft z’n opstelling al gemaakt, maar kan het tot vannacht twee uur nog veranderen. Net echt. Honkbal is schaken onder de teamsporten.

Mijn team heet Mill’s Blues.
      Ik kijk namelijk uit op een mooie molen.
      De wieken zullen de komende tijd erg hun best moeten doen om mij een paar overwinningen te bezorgen.
Maar als mijn werpers weer in orde zijn, kan ik iedereen aan.
      Zelfs die mysterieuze Canadees.

 

P.S.

Als u meer wilt weten over de speelwijze en de spelregels van deze fantasy-league ga dan naar www.sandbox.com (full count baseball)