Onwaarschijnlijke vangballen

Ik kreeg dit filmpje opgestuurd van een bevriende honkballiefhebber. Niet uit de Amerikaanse Major Leagues, maar uit Japan waar honkbal overigens ook de meest populaire sport is.
We zien buitenvelder Masato Akamutsu van de Hiroshima Toyo Carps een ongelooflijke vangbal maken. Hij klimt op een zeer atletische manier tegen de muur op en vangt de bal.
      Onwaarschijnlijk mooi.  


Ballgirl forever


De vangbal deed hij mij sterk denken aan een filmpje dat een paar jaar geleden een enorme hit was in de Verenigde Staten.
      Hieronder een voorproefje

 

 


Het fragment komt uit de de wedstrijd in Triple AAA tssen de Fresno Grizzlies en de Tacoma Rainiers. Een ballgirl klimt tegen de muur en maakt deze waanzinnig mooie vangbal. HIER de aanloop en de uitvoering.
     
Direct nadat dit filmpje verscheen waren er in de VS mensen, die meenden dat dit in scene gezet was. Een ballgirl zou namelijk nooit zo'n spectaculaire vang kunnen maken. Maar als je naar de reacties van de buitenvelder en de catcher kijkt, moet je toch tot de conclusie komen, dat het waarschijnlijk echt zo gegaan is.
       Ze staan sprakeloos.  

En voor de ongelovigen onder u heb ik HIER nog een prachtige vangbal van een ballgirl. En HIER. Nog mooier.

En kijk dan ook nog even naar deze catch van Kevin Pillar van de Toronto Blue Jays, waarmee we dan toch zijn aanbeland in de Big Leagues.