World Series 2020 (Best of seven)

1. Tampa Bay Rays- Los Angeles Dodgers   3-8      (0-1)
2. Tampa Bay Rays- Los Angeles Dodgers   6-4   .  (1-1)

3. Los Angeles Dodgers- Tampa Bay Rays- 6-2      (2-1)

 

 

Baseballsongs met DeeJay Bob Dylan


Je neemt een thema, zoekt daar muziek bij en praat het aan elkaar. Een bekende en vaak gebruikte formule voor een radioprogramma. Praatje-plaatje. Simpeler kan het eigenlijk niet. Moeilijker trouwens ook niet, want alles hangt af van de persoon, die zo'n programma presenteert. Zijn/haar muziekkeus, zijn/haar kennis van muziek, zijn/haar welsprekendheid, zijn/haar persoonlijkheid.  
      Daarom was een dergelijk programma van 2006 tot 2009 wereldwijd bekend, zeer populair en druk beluisterd. Het programma heette Theme Time Radio Hour, werd uitgezonden door de Amerikaanse betaalzender XM-Satellite Radio en werd gepresenteerd door Bob Dylan. Vandaar.

      Ik werd destijds op dit programma geattendeerd omdat Bob Dylan in zijn vierde episode, zoals de afleveringen genoemd werden, muziek liet horen die gerelateerd was aan baseball, Amerikaans honkbal. Niet alleen muziek trouwens, maar ook beroemde radiofragmenten, commentaren en stukjes uit conferences.  Het was mei 2006. Ik probeerde het programma te downloaden, maar dat lukte niet omdat het goed beveiligd was. Toen heb ik voor 12.95 $ per maand een abonnement genomen. Bob Dylan maakte in totaal 102 episodes vol. Hij deed dat meeslepend. Ik heb ze allemaal gehoord.     
      Vandaag wordt in de VS de World Series tussen de Los Angeles Dodgers en de Tampa Bay Rays voortgezet. Het leek mij wel aardig om nog eens naar dat honkbalprogramma te luisteren om in de stemming te blijven.
      En wat bleek toen: Alle honderd episodes staan inmiddels on-line op het ARCHIEF van Theme Time Radio Hour.

      De aflevering over baseball begint met Take me out to the ballgame, één van de bekendste en meest gezongen liedjes in de VS. Bob Dylan neemt zijn luisteraars direct voor zich in door heerlijk raspend  een aantal strofen uit dit lied a capella te zingen. Hij blijft verder het hele uur in vorm en geeft er blijk van -zoals vrijwel iedere Amerikaan- veel verstand te hebben van 's lands National Pastime.  Life is immers a ballgame en baseball is the greatest game on earth.

U kunt het programma HIER beluisteren.

Achtereenvolgens hoort u:

Take Me Out To The Ballgame-
Bob Dylan. A capella gezongen. (2006)
Take me out to the ballgame-The Skeletons (1988)

Baseball Boogie -Mabel Scott (1950)
Home Run -Chance Halladay
 (1959)
Baseball Baby -Johnny Darling
 (1958)
Baseball Canto -Lawrence Ferlinghetti (1973)

Three Strikes And You're Out -Cowboy Copas
 (1960)
The Ball Game -Sister Wynona Carr
 (1952)
Did You See Jackie Robinson Hit That Ball -Buddy Johnson
 (1943)
Joltin' Joe DiMaggio -Les Brown & His Orchestra 
(1941)
Joe DiMaggio's Done It Again -Billy Brack & Wilco
 (1988)
Don Newcombe Really Throws That Ball -Teddy Brannon 
Orchestra((1950)
Newk's Fadeaway -Sonny Rollins
 (1951)

(Dit is het enige instrumentale nummer. Pas na de uitleg van Bob Dylan wordt duidelijk waarom dit in de lijst is opgenomen. Sonny Rollins (rechts) leek uiterlijk erg op pitcher Don Newcombe, die in het voorgaande nummer bezongen werd. Daarom kreeg hij (Rollins dus) de bijnaam Newk).  


Say Hey -The Treniers (1954)

The Wizard Of Oz -Sam Bush (2004)

3rd Base, Dodger Stadium -Ry Cooder (2004)

Heart -Damn Yankees
(Original Broadway Cast) (1955)