Een klassieke clash

Morgen is in Boston de eerste wedstrijd in de World Series tussen de Boston Red Sox en de St. Louis Cardinals. Een klassieke clash tussen de beste teams van de American League en de National League. Een clash tussen teams die nauwelijks voor elkaar onderdoen.
      Ik heb de laatste dagen veel prognoses in Amerikaanse media gelezen en inderdaad … men is verdeeld. Maar er is niemand die verwacht dat deze serie best-of-seven in vier wedstrijden beslist zal zijn. Alle deskundigen denken dat het zes of zeven wedstrijden worden.

      Er zit een Nederlands tintje aan deze serie, want het is de verwachting dat de jonge Arubaan Xander Bogaerts , die dit jaar voor Boston een zeer geslaagd debuut maakte in de big Leagues (Honkbal 87) aardig wat speeltijd zal krijgen.

Verschrikkelijke baardmannen

 

En toch ben ik niet voor Boston. Er is daar het afgelopen seizoen iets lulligs gebeurd. Vorig jaar eindigde het team onderaan en in een soort reactie begonnen spelers hun baard te laten groeien. En niet zo'n beetje ook. Meer dan de helft van de spelers heeft een zeer volle baard en daar wordt voortdurend door andere spelers aan getrokken als er resultaten behaald worden.
      Van lieverlee dost het publiek in het Fenway Park te Boston zich uit met nepbaarden en in september was het zover dat het publiek voor 1$ het stadion in mocht als er maar een baard vertoond kon worden.

Het pathetische motto van het team is: ‘Good beardmanship builds fraternity, camaraderie and friendship’.

      Het gaat in deze serie vooral om de startende werpers. Voor St. Louis zijn dat Adam Wainwright, Michael Wacha, Joe Kelly en Lance Lynn. En het schema is dusdanig dat Wainwright en Wacha ook -als dat nodig is- in wedstrijd vijf en wedstrijd zes kunnen starten.

Michael Wacha

Voor Wacha moet dit een sensationele ervaring zijn. Hij is 22 jaar en maakte pas in mei zijn debuut. Hij gooide in het reguliere seizoen nog maar 15 wedstrijden en in de playoffs drie. Maar hij deed dat wonderbaarlijk goed. 
      Overrompelend goed zelfs, want hij gooide tot twee maal toe een one-hitter en werd in de serie om het National league-kampioenschap met twee overwinningen en nul punten tegen de meest waardevolle speler.

      De scouts, de coaches en de spelers van Boston zullen eindeloos op filmbeelden naar deze werper kijken, want hij is nieuw voor de baardmannen.

      Voor Boston staan de volgende startende werpers op de lijst: Jon Lester (Honkbal 19), John Lackey, Clay Bochholz en Jake Peavy. Een aardig gezelschap overigens.

      Ik hou het op de St. Louis Cardinals in zes wedstrijden.