Groot talent met flair en lef


Hij is pas twintig jaar en maakte onlangs zijn debuut in de Big Leagues voor de Boston Red Sox: Xander Bogaerts. De Aruba Sensation wordt hij genoemd, want Xander werd op 1 oktober 1992 geboren in Oranjestad Aruba.
      Hij heeft flair en speelt met lef. Een zeer veelbelovende speler. Daar zijn alle deskundigen in de Verenigde Staten het over eens. Zowel verdedigend als aanvallend heeft hij in de wedstrijden die hij tot nu toe speelde grote indruk gemaakt. Zojuist eindigde zijn dertiende wedstrijd in een 9-2 overwinning op de New York Yankees. Xander heeft nu het vorstelijke slaggemiddelde van 0.303.

      Kijk even naar zijn EERSTE HOMERUN

En kijk vooral ook even naar DIT STAALTJE VELDSPEL. Een kort geslagen tik, die Xander met zijn blote hand oppakt en strak naar het eerste honk gooit.

En wat te denken van DEZE VANGBAL op fout gebied bij het derde honk.

      En hier is zijn EERSTE HONKSLAG honkslag in de Majors.

      Hij heeft nog geen vaste basisplaats, maar is in het binnenveld de eerste vervanger. Hij kan spelen als korte stop en als derdehonkman en zal ongetwijfeld in het rooster van de Red Sox zitten in de nacompetitie. Want het is nu al vrijwel zeker dat de Boston Red Sox de playoffs gaan halen. Xander Bogaerts, die overigens ook al een aantal wedstrijden voor het Nederlands honkbalteam speelde in de World Baseball Classic zou volgend seizoen wel eens Rookie van het jaar kunnen worden.

Zie DIT DUBEELSPEL in de wedstrijd Nederland-Zuid-Korea

      En dat hij de pers al min of meer geroutineerd te woord kan staan blijkt uit DIT KORTE INTERVIEW na zijn eerste homerun. Geheel op zijn Amerikaans draagt hij die tik op aan zijn moeder die op die dag jarig was.