Radio- en televisiegebral

Vroeger toen de populisten nog in hun tienerjaren waren, nam de Publieke Omroep in dit land wel eens een initiatief bij grootschalige rampen en grensoverschrijdende gebeurtenissen. De omroepen creëerden een gezamenlijke redactie en hadden gezamenlijke uitzendingen. Dit had vele voordelen.
      De programma's werden uitgezonden op één radio- of televisiezenden. De kennis werd gebundeld; een ieder wist waar een ieder mee bezig was. Het voorkwam veel herhalingen en niet iedere idioot werd gevraagd om zijn of haar mening te geven voor radio & televisie. Er was een eindredacteur die zei: ''Even geen Ab Osterhaus"
      De programma’s werden gepresenteerd door mensen, die goed uit hun woorden kwamen; interviewers lazen niet iedere vraag voor van een aangereikt blaadje en producenten wisten waar ze het over hadden. 

      Anno 2020 nu de populisten geestelijk nog steeds in hun tienerjaren zitten, is dat kennelijk onmogelijk.
Ieder nieuwsprogramma en iedere talkshow kan niet om het coronanieuws heen. Iedereen mag op alle zenders voortdurend roeptoeteren en iedere presentator mag in iedere zin zeggen; ’’Naar aanleiding van het coronavirus’’ of ‘’in verband met het coronavirus’’ of ‘’door het coronavirus’’ of ‘’gezien het coronavirus’’ dan wel ‘’vanwege het coronavirus’’.

      Het wordt dus hoog tijd om -als dit allemaal weer voorbij is- de publieke omroepen op te heffen en eindelijk te komen tot een Nationale Omroep. Twee televisie- en vier radionetten. Zonder reclame.
      Kunnen we het gebral, het onbenul, het populisme en het onuitroeibare zometenisme overlaten aan de commerciëlen.
      Kunnen we ook weer kijk- en luistergeld invoeren.


Goedemorgen!