Een steenmassa in Utrecht

   (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

   Ik lees in de Volkskrant dat zonder mondkapjes reizen met het OV vanaf 1 juni verboden is. Maar niet elk mondkapje is toegestaan.
     Wie vanaf die datum in trein of bus wordt aangetroffen met een medisch mondkapje voorzien van een CE-keurmerk dat helpt tegen besmettingen, kan worden beboet. Alleen niet medische mondkapjes die geen vorm van bescherming geven zijn toegestaan. En niet alleen toegestaan, ze zijn verplicht.

Dit lees ik vier maal. Steeds omdat ik denk dat ik het niet goed lees…

Maar laten we anders beginnen.
      Woonde ooit in den Bosch en reisde voor mijn opleiding naar Utrecht, met de trein. Ging toen prima, weinig vertraging, bijna nooit treinen kapot. Ook met restauratiewagens. Jaren later zou dat eindigen met rugzakjes waarin lauwe koffie. Vlakbij Utrecht uitzicht op een wel heel bijzonder gebouw in het Moreelse Park. Een beetje angstaanjagend, dat wel. Dat wilde ik wel eens van wat dichterbij zien.

      Die gelegenheid deed zich voor omdat ik een afspraak in dat gebouw had met de persvoorlichter van de Nederlandse Spoorwegen. Het gebouw was één van de hoofdkantoren van NS.
      Zodra je binnen komt valt de steenmassa op je. Je versteent dus.
Je wilt weg, weg uit die groeve.

--De Betuwe lijn aanleggen om het goederenvervoer naar Duitsland te vereenvoudigen, maar de lijn stopt op de Duitse grens…

--Een hogesnelheidslijn aanleggen naar Parijs, dwars door het groene hart van Nederland. De in Italië bestelde en aangekochte Fyra-treinen lopen er op vast.

--Zoveel mogelijk mensen in de overvolle treinen persen met veel vertragingen tot gevolg.

--Vertragingen gaan meten en registreren; maar treinen die vertraagd zijn opheffen, goed voor de statistieken.

--Vertraagde treinen stations laten overslaan, goed voor de statistieken.

En nu dus vanaf 1 juni a.s. zijn de niet werkende mondkapjes verplicht in de trein en worden zij die met wel werkende kapjes reizen beboet.

IS DAT ALLEMAAL IN DIE GROEVE BEDACHT? MOET VAN BOXTEL DAAR IEDERE DAG HEEN?


Klik HIER voor alle Photosophieën