TIJDEN KEREN TERUG

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

Op internet is een kritische Duitse krant te raadplegen (TAZ.DE) die enkele dagen geleden met een alarmerend bericht kwam waarin melding werd gemaakt van uitspraken die een journalist had gedaan in de Hongaarse krant Magyar Hirlap. Deze journalist Zsolt Bayer is een persoonlijke vriend van premier Victor Orbán. Ik vertaal delen van dit bericht:


ZOIETS ALS WAARDIGHEID

Zsolt Bayer, journalist en vriend van premier Orbán Victor beschrijft zigeuners als "dieren". Orbán neemt hier geen afstand van. Wat zegt ons dit? Vulgaire uitvallen tegenover zigeuners en andersdenkenden is men van de Hongaarse journalist Zsolt Bayer wel gewend.
      Maar wat hij op 5 januari jl. in het nationalistische dagblad Magyar Hirlap liet afdrukken grenst volgens juristen aan een oproep tot volkerenmoord.
      "Met het grootste deel van de zigeuners valt niet samen te leven. Deze zigeuners zijn dieren en gedragen zich als dieren. Ze willen onmiddellijk iedereen neuken die ze maar tegen komen, zodra ze op weerstand stuiten slaan ze aan het moorden. Ze schijten waar en wanneer ze dat maar willen. En wanneer ze daarop worden aangesproken begaan ze moorden. (....)
      Zijn conclusie: "Ze hebben geen recht op een bestaan. Dit probleem moet worden opgelost, met alle middelen. Dit klinkt als de Endlösung en zo is het ook bedoeld."

 

22 mei 1940.

Zigeuners in de rij om te worden gedeporteerd. 

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën