ADVIEZEN OM VAKANTIESTRESS

TEGEN TE GAAN


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

             

 

Dit is de tijd van het jaar om te gaan nadenken over hoe en waar met vakantie te gaan. Januari, toch al een rotmaand, is daar de maand voor.
      De adviezen die nu volgen zijn niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Die vakanties zijn vaak toch niet te redden vanwege de stress.
Neen, het gaat om alleenstaanden, vrienden, vriendinnen, stellen.


Tip 1.
Ga gewoon nooit met vakantie. Niks volle en vertraagde vliegtuigen die uiteindelijk ergens in de nacht vliegen. Hotelkamers met uitzicht op een blinde muur. Zogenaamd buitenlands eten, wolkbreuken en bezoeken aan een ziekenhuis. Het hoeft allemaal niet, ga af en toe gewoon eens een paar dagen uit, dat is beter.


Tip 2. Bereid dit absoluut in de winter voor, dan heb je ook de voorpret. Schrijf de amusementsafdeling van diverse Europese radio- en televisiezenders aan en zeg dat je hun hoofden amusement in de zomer wilt ontmoeten om een revolutionair amusementsconcept aan hen te vertonen. Eenmaal in de zomer ben je een uur eerder op de gemaakte afspraak die gemaakt is in de kantine van dat bedrijf en je doet een weddenschap met je reisgenoot wie het eerste de contactpersoon heeft gespot. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat hoofden amusement zeer chagrijnige koppen hebben. Het plan dat je meeneemt doet er helemaal niet toe, ze zullen nooit iets van je aannemen.


Tip 3. Maak via Facebook of zo'n soort medium bekend dat je een waardevolle schat hebt verstopt ergens in de Eifel. Er staan allerlei cryptische aanwijzingen bij hoe die schat te vinden. Diegene die hem vindt mag hem houden. De schat heeft waarde en is geen grap. Weken ben je alleen of met je reisgenoot bezig in de Eifel om die schat zo goed mogelijk te verbergen en de aanwijzingen te bedenken.


Tip 4. Deze is voor alleenstaanden. Open een atlas met een kaart van een gebied dat je nog wel eens of voor de eerste keer wilt bezoeken. Geblinddoekt wijs je een punt op die kaart aan. Daar moet je heen met een door een vriend of vriendin opgestelde brief. Hierin staat dat je graag op die plek een aangename persoon wil ontmoeten om samen een paar dagen door te brengen. De kosten zijn voor jou. Die brief laat je her en der lezen in de taal die in dat gebied gebruikelijk is. Resultaten publiceren, ergens.


Tip 5. Koop een internetradio en zwerf vanuit je fijne stoel over de hele wereld. Maak tegelijkertijd ook via dat internet die reis en maak foto's. Later maak je er een album van. Kost niks en je eet thuis.

 


Klik
HIER voor alle Photosophieën