AUTO'S EN WAT DAAR AAN VAST ZIT

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

 

Ik heb geen filosofie gestudeerd en dat merkt U ook aan het volgende stukje. Hier en daar geestig, maar meestal nogal krakkemikkig en niet de ravijnen vermijdend maar er gewoon in vallend. Ik ga er tegen aan.

Met auto's is er wat aan de hand. Veel mensen hebben daar een speciale band mee. Een paar waarnemingen.
      ALLE vrouwen die ik bewonder hebben auto's waarin het lijkt of er enkele prullenbakken in zijn geleegd. Zodra je bij hen instapt moet je eerst van je bijrijdersstoel wat makeupspullen, boterhammen en wat aantekeningen op de achterbank gooien. Stapt daar iemand in dan moet die hetzelfde doen en de bende in de kofferbak gooien. Soms is die kofferbak zo vol met zakken aardappelen, flessen water, een reserveband dat het wel enige moeite kost om de spullen erbij te krijgen.
      En op het moment van starten heeft de chauffeuse dat ene briefje nodig uit de kofferbak. We moeten wel naar het dichtsbijzijnde bezinestation, want de tank is bijna leeg is een zin die je bij deze vrouwen hoort. Pas op met vrouwen met een opgeruimde auto, hier kunnen allerlei vervelende consequenties mee verbonden zijn.

Een andere waarneming.
      Er zijn mannen, en die zijn de leukste, die ALTIJD door mannetjes aan hun auto laten sleutelen. Als regisseur van het radioprogramma HET GEBOUW had ik vrij uitzicht op het parkeerterrein van de VPRO-radio. Wat ik daar niet aan mannetjes en sleepauto's heb zien voorbij komen...Ik denk dat de achtergrond van dit verschijnsel is dat mannen de auto als verlengstuk van hun lichaam zien. Uitlaat stuk: rommelige darmen. Slecht starten of helemaal niet starten: ademhalingsproblemen.

      Tenslotte: er zijn ook mensen en meestal vrouwen die hun auto make-uppen. De foto is daar een voorbeeld van.

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën