HIER WIL JE TOCH NIETS MEE TE

 

MAKEN HEBBEN

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

 

 

                    


 

 

Ik heb me laten overhalen, maar dat is een zwakke verdediging. Om eindelijk als oudere ook eens te gaan twitteren. Dat zou toch heel goed voor me zijn, zei ze. Dat je horizon groter wordt, dat je vriendenkring zich enorm uitbreidt. Ik zei nog tegen haar dat het me al veel moeite kost de vijf of zes vrienden die ik heb genoeg aandacht te geven. Dat wuifde ze weg, want de modernste vorm van communicatie is kort, bondig en snel. Ik ging overstag en stapte de twitter (Engels voor gekwetter) in. Binnen twee uur smeekte ik haar om me hiervan te verlossen.
      Wat een onzinnig gekakel, vaak over niks. Je hebt ook maar 160 tekens per bericht... Maar wat helemaal de deur dicht deed was een tweet van iemand die ik kende en die zei al mijn getwitter te gaan volgen. Dat blijkt dus in dit kletssysteem mogelijk: alles wat iemand de wereld in slingert te gaan bekijken. Met grote moeite heb ik me afgemeld en doe nooit meer mee. Dan restte nog linkedin en facebook. Deze twee had een soort ITmens op mijn computer al een tijdje geleden geïnstalleerd. Ik had er nooit gebruik van gemaakt.
      Maar omdat een verre kennis van me zei dat het via die twee (a)sociale media mogelijk is iemand die je kent een e-mail te zenden met obscene taal. Een e-mail die je helemaal niet zelf hebt verstuurd, maar verzonden is met jou als afzender door iemand die je zelfs niet kent! Ben nu net een uur bezig geweest om me uit hun web te verwijderen, en met succes. Ik zal niet raar opkijken als er binnenkort een arrestatieteam mij komt ophalen.

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën