WILDERS DE DOOD AANGEZEGD

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

Toch maar weer naar de Nederlandse Ambassade in Boedapest, paspoort verlopen en geen stembiljetten ontvangen voor de komende verkiezingen. Er hing daar een onwezenlijke sfeer.
      Een grote kogelvrije glazen ruit met daarachter helemaal alleen een Hongaarse dame die verder perfect Nederlands bleek te spreken.
     

                                       

 

Hoewel wij wisten dat de ambassadeur een paar dagen daarvoor was overleden, was er geen signaal van deze gebeurtenis zichtbaar, geen condoleanceregister of zwarte vlag. De dame legde ons uit dat in tegenstelling tot de jaren daarvoor men zich voor iedere verkiezing opnieuw moest registreren in den Haag. Zij gaf ons een website mee waarop alle informatie over de te volgen procedure zou vermeld staan: verkiezingen.nl.  
      Eenmaal thuis gekomen benaderde ik deze door de ambassade aangeraden website en schrok me wezenloos van wat hier op de openingspagina gepubliceerd werd. Ik geef het hier letterlijk weer.


'Sterf Wilders, sterf'

Henk en Ingrid hebben het niet meer met Wilders. Het kan Wilders geen fluit schelen

wie Henk en Ingrid zijn zolang Wilders maar serieus genomen wordt. Niemand zal

mij klein krijgen zei het secreet bij Nieuwsuur. Henk en Ingrid hebben nieuws

voor Wilders: hij is al klein. Wilders is een klein miezerig en bovendien naar

mannetje wat nota bene schuld heeft aan het sneuvelen van de zoon van de

commandant der strijdkrachten. Wie doet zo iets? Als parlementarier met de

grootste bek. Wilders is de duisternis zelf. Satan in hoogst eigenste persoon.

Hoe dit in godsnaam mogelijk was, ik zou het niet weten. Type maar eens in google "sterf wilders sterf" in en je weet niet wat je leest. Dat niemand nog is opgestaan tegen deze demagogie is onbegrijpelijk.
      Ook de ambassade heb ik ingelicht dat zij een verkeerde site aanbevelen en hun reactie is, althans van één van de dames die niet met vakantie zijn, dat zij ook niet begrijpen hoe zij aan deze verwijzing komen.

 

 

Noot van uw bloghouder:

De bewuste site keert zich niet alleen tegen Wilders c.s. maar tegen de politiek in zijn algemeen. Het CDA wordt bijvoorbeeld anti-semitisch genoemd en de P.v.d.A. is gecorrumpeerd. Men adviseert ook om toch vooral niet te stemmen.
Vroeger zou je denken dat het hier om een soort anarchistische beweging zou gaan. Nu zeg je alleen maar dat het om puberale aandachttrekkers gaat.

Dat een Nederlandse ambassade dit vanuit een soort onbenul en desinteresse aanbeveelt is schandalig.
En je verweren met een ''ik nie begrijpe nie'' is triest.

 

     

    Budapest. Foto: Hans Molenkamp