ONS EIGEN MAUSOLEUM

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

 

Foto: Hans Molenkamp

Geen dooie boel 

Mijn partner en ik hebben een niet alledaagse maar wel werkbare afspraak: wat in de avond is besproken wordt pas de volgende dag tegen het licht gehouden. Op de avond is alles grenzeloos en niets is te dol. Nooit een idee of gedachte bekritiseren, maar juist aanvullen of verbeteren.
      Ik was op dit idee gekomen in een duikboot te den Helder. Twee horecamannen hadden in de avond flink zitten drinken en waren samen op het idee gekomen een Russische duikboot te kopen en daar in den Helder een soort horeca of tentoonstelling in te beginnen.
      Naarmate de avond vorderde groeiden ook de inkomsten van het te starten project. De volgende dag was één van hen het hele plan vergeten, maar de ander niet. Ze hielden het plan tegen het ochtendlicht, veranderden iets en brachten het later tot uitvoering met de aankoop van de duikboot in Leningrad.

Sinds die dag zijn er al heel wat plannen bedacht in ons stulpje en godzijdank later nooit tot uitvoering gekomen. In Peru moeten ze tot op de dag van vandaag God op blote knieën danken dat we niet zijn gekomen...

Maar nu gaat er toch een avond overdag tot leven komen. We laten op onze berg een Mausoleum bouwen.
      U ziet op de foto helemaal in het midden onderin de ruimte waar de grafkelders komen, een ruimte die niet voor het publiek toegankelijk is.
Boven wordt een tweetal woningen in de muur gebouwd alsmede een restaurant.
      Wij gaan daar wonen en het vooruitzicht is dat het restaurant al een jaar van te voren volgeboekt is.
Later zullen wij daar beneden zijn, maar een dooie boel zal het niet worden.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën