GRAND BRU ARDENNEN (Deel 1)

 

(Peter Flik woont in het zuiden van Hongarije.
       Hij werkte een''leven lang'' voor de VPRO-Radio)

 

 

Toen ik nog niet zo lang bij de radio werkte verzon ik nog al eens wat zonder goed na te denken over de mogelijke gevolgen....Dat was deze keer zeker het geval: het uitschrijven van een wedstrijd DE MENS VAN HET JAAR.
      Men mocht zichzelf opgeven of een ander, het gaf allemaal niks.
De aanmeldingen stroomden binnen; die had een hond uit het water gered, een ander had iemand uit een brandende auto gehaald. Iedere week presenteerden we de mogelijke kanshebbers om na een paar maanden de winnaar uit te roepen.
      Het werd ene mevrouw Drolsbach die iets goeds had verricht, ik weet niet meer wat. Prijs: een weekend geheel verzorgd in de Ardennen. Produktievrouw Marylou regelde dit.

 

 

Tien dagen later een totaal ontstelde mevouw Drolsbach aan de lijn. Wat was dit allemaal verschrikkelijk geweest op die camping GRAND BRU!
      Een gek als directeur, huisjes incompleet, water bevroren. En hoort U meneer Flik, die directeur reed op een brommer door de camping met achterop soep... Ik was blij dat ik weg mocht, zei ze.
      De manier waarop ze nog meer details vertelde maakte mij enthousiast voor die camping en besloot er de Pasen door te brengen met het gezin. Ze had niets te veel gezegd.

 

                               

 

Directeur Frans van Bouwdijk Bastiaanse reed inderdaad met een brommer over de camping, ditmaal om brillen voor Oost Europa in te zamelen.
      Het door ons bestelde huisje stond er wel, maar er waren geen bedden. ''Vreemd, zei de heer Van Bouwdijk, ''wie zouden die nou toch weer hebben meegenomen?''
       Het werd geregeld, en zo ging het ongeveer elke dag en ik genoot van de gemoedelijke chaos. Zag natuurlijk ook wel de her en der heersende smerigheid, maar dat woog niet op tegen de losheid. Begon wel te aarzelen toen er midden in een vijver een discotheek werd gebouwd die op de openingsavond in de plomp verdween.
      Welke risico's liep je eigenlijk hier, vooral met elektra. Ik heb er jaren met genoegen doorgebracht, ondanks alles.
Volgende keer meer over het einde.

 

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën