De avonturen van collega Ton

 

Peter Flik woont al meer dan tien jaar in het zuiden van Hongarije.
      Hij werkte ''een leven lang'' voor de VPRO-Radio.
Dat wekt wel eens nostalgische gevoelens op

 

 

CYNTHIA

 

 

 

Vriend Ton en ik zijn voor de radio in Singapore. We hebben de nieuwste satelliet-telefoon mee om een vlekkeloze verbinding met Hilversum te hebben. Hij is wel goed maar loodzwaar, veel zeulen dus.
      We ontdekken dat we één essentieel kabeltje vergeten zijn om mee te nemen. Op dat soort moment komt Ton goed op dreef... Hij begint je complimenten te maken en voor dat je het weet zit je met een gecompliceerde klus.
    ''Peter, jij bent heel goed met kabeltjes en gouden gidsen, over twee uur moeten we zo'n kabeltje hebben''
 U begrijpt, dat wordt nog een heel gebel in het Engels over plugjes en al dan niet geaarde kabels. Maar het lukt en met een taxi gaan we naar een bedrijf. We worden te woord gestaan door een bloedmooie vrouw die zich voorstelt als Cynthia.
      Ik weet uit ervaring met Ton wat er nu kan gaan gebeuren. Het kabeltje komt er wel maar raakt meteen op de achtergrond. Hij zet zijn charmes in en binnen een half uur heeft hij een diner met haar afgesproken in het hoogste restaurant van Singapore. We komen daar later om acht uur in de avond aan en ja hoor Cynthia is er ook al.
      Het is niet alleen het hoogste gebouw van Singapore, maar dat hoogste slaat ook op de prijzen. Cynthia heeft prachtige borsten, maar je kan ook gewoon naar buiten kijken. We besluiten na afloop met haar naar ons hotel te gaan om daar nog een glas of wat te drinken.
      ''Als jij nou met de taxi gaat Peter komen wij ook, maar we lopen langs de waterfront''.
Ton zet altijd dat soort woorden in waar men moeilijk tegen in kan gaan.
      ''En zet vast een koele fles met drie glazen klaar op je kamer''.
Het wordt half twee in de nacht; geen Ton, geen Cynthia. Wel drie glazen.
      De volgende morgen komt Ton mijn kamer binnen en vraagt alleen maar waar het kabeltje is.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën