Dewinter in je tuin 

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

 

Filip Dewinter van het Vlaams Belang in de tuin, het zal je maar gebeuren. Maar het gebeurde gistermiddag om half vijf; een vergrijp op klaarlichte dag.
      Kijk, wij zijn hier erg met de dieren. In ons bad zit al een maand een duif die aangevallen was door een agressieve fazant.
      Niet dat we op de Partij voor de Dieren stemmen. Dat zouden we misschien wel doen als er ook een Partij voor de Insekten kwam en tevens ook een partij tegen sommige dieren. En die laatste partij moet er snel komen.
      Wat was de gebeurtenis? Wij voeren met de bekende vetbollen en zaden allerlei vogels. Koolmezen, ringmussen, groenlingen en spechten. Soms ook wel eens een roodborst, maar die is nogal verlegen of is fout geweest in de oorlog, zoiets.

De hele winter is dit al aan de gang en die diverse soorten verdragen elkaar.
      Speciaal de koolmezen doen het heel goed, wij noemen ze onze joodse vogels, omdat ze veel kwekken en toch saamhorig zijn.
      Komt daar dus gisteren den Vlaamse Gaai aanvliegen en gaat in een boom zitten loeren. Loeren met die bekende fascistische blik.
      Filip Dewinter wacht zijn kans af en als er op een bepaald ogenblik wel dertig koolmezen op de bollen zitten slaat hij toe.
Grijpt een joodse koolmees en vliegt juichend weg onder het zingen van zoiets als het Horst Wessel lied.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën