De multimediale wereld & omstreken

 

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

                                                             

Wustenrol. kirikiri. cruises. 


Er zijn mensen die een grote afkeer hebben van alles wat met techniek te maken heeft. De Amerikaanse schrijver Robert Pirsig heeft daar een heel boek over geschreven: Zen en de kunst van het motoronderhoud. Als je dit boek gelezen hebt is de kans groot dat die afkeer als sneeuw voor de zon verdwijnt.
      Er zijn dus ook mensen die een grote afkeer van computers hebben en die mensen wil ik graag toespreken. Het is volkomen begrijpelijk dat U die afkeer heeft. Diegenen die de systemen in computers hebben ontworpen zijn eigenlijk geen mensen maar een soort geprogrammeerde robotten die geen enkel inlevingsvermogen hebben in de beleving van heel veel mensen. Een sterk voorbeeld is de internetsite Linkedin. Het begint al met de schrijfwijze! De tweede i wordt als hoofdletter afgebeeld . En "I" waardoor er dan nu staat LinkedIn.

Het is een sociaal netwerk hetgeen je in staat stelt vrienden over de hele wereld te maken. Alsof het niet al een hele klus is om de contacten met bestaande vrienden op peil te houden. Alle gegevens die je op dat netwerk deelt met anderen worden nauwkeurig bijgehouden om je later te vervelen met zeer gerichte reclame. Uitgeprobeerd met een e-mail die ik aan een willekeurige kennis stuurde met een totaal verwarde inhoud: wustenrol. kirikiri. cruises. Binnen drie dagen reclame voor cruises in de mail. Ik wil dus van dat hele netwerk af en onder aan het laatste bericht van linkedIn stond de mogelijkheid om af te haken. MAAR. Als je daarop ingaat komt er een scherm waarop je je moet aanmelden. De programmeer-robot heeft weer toegeslagen.

Er is echter wel een aantal tips om die afkeer te dempen of zelfs te doen verdwijnen.

Doe veel dingen op uw computer regelmatig;, je raakt er dan op den duur gewoon mee vertrouwd en hoeft het niet steeds opnieuw te leren.

Geen papiertjes naast het beeldscherm met aanwijzingen, alles staat op het scherm

Het lijkt reclame wat ik nu ga zeggen, maar het is gewoon de waarheid: de produkten van Apple zijn werkelijk veel eenvoudiger dan de Microsoft-produkten.

Het sterkste voorbeeld in mijn directe omgeving. iPad ongeveer een uur in huis en mijn partner die nog nooit achter een beeldscherm is gesignaleerd bestelt zonder enige moeite een jas in New York.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën