NETFLIX


  (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Het heeft absoluut geen zin meer om het te blijven opschrijven. Het zal nog heel lang duren voordat er een kanteling zal optreden. DE TELEVISIE IS DOOD. Zo dood als een pier maar zijn kan. Ik ben niet iemand die voortdurend roept dat alles
vroeger beter was. Dat is gewoon niet zo. Maar sommige dingen dus wel. De zaterdagavond was gereserveerd voor groot amusement. Nu wordt er op de zaterdagavond een soort hutspot geserveerd, hutspot waarin de peper, het zout en de wortelen ontbreken.
      Ooit was het niet moeilijk om films en documentaires te zien. Met regelmaat op de buis. NU moet je tot diep in de avond of tot het begin van de nacht wachten als je belangstelling hebt voor dit genre.

Nu weet ik wel dat je iets kan opnemen en dan later terug kijken, maar daar zitten haken en ogen aan. Soms wordt er op een door jou voorgeprogrammeerd tijdstip iets heel anders uitgezonden.. Meestal sport, want sport gaat voor alles. Twee nul voor Nederland, daar gaat het om.
      Een andere haak en oog is de rechtenkwestie. In sommige delen van Europa kunnen uitzendingen via bijvoorbeeld Uitzending Gemist niet worden bekeken omdat er geen rechten voor dat gebied geregeld zijn.
      Het is op den duur om moedeloos van te worden. Dus nam ik maar eens een maatregel. Ik abonneerde me op Netflix, een website op het internet. Daar staan honderden, nee duizenden films en documentaires tot je beschikking. Kosten tien Euro per maand. Materiaal dat je via AppleTV op je grote scherm kan bekijken. Op jouw dag, op jouw tijdstip, met meestal ondertitels. En onderbreekbaar; Netflix onthoudt tot waar je in een film bent gekomen en gaat dan later vanaf dat punt weer verder.

     

Dit eenmaal te hebben ontdekt, kon ik mijn geluk bijna niet op. Reclame zit er niet in dus ook op dat punt rust.
      Komt er dan niet iets om de hoek kijken, vraagt U zich misschien af. Ja er komt iets wel degelijk iets om de hoek kijken. Netflix is ingericht op de belangstelling van de grote massa. Netflix doet voorstellen voor films die ik zelf nooit zal opzetten. Het recept voor die films is eenvoudig.

10 eetlepels geweld.

300 gram brandende auto’s of huizen

20 eetlepels geschreeuw

een flinke scheut seks

20 fotomodellen

onzinnige dialogen

rotmuziek

Dat soort films staat voorop, om het zo maar eens uit te drukken.
      Maar er is een uitweg: je kiest uit hun menu het hoofdstuk Filmhuizen.
Daar tref je het wat betere genre aan.
      Als je eenmaal daar een film hebt gezien komt Netflix daarna met het voorstellen van films waarvoor je misschien ook wel belangstelling hebt.

NETFLIX wordt NETFLIK…..

 
Klik HIER voor alle Photosophieën