DE OMROEP

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Hoe kwam ik eigenlijk bij de omroep terecht? Nogal gewoontjes. Er stond een advertentie in de krant waarin de VPRO iemand zocht die schoolradioprogramma’s wilde maken. Ik werkte in het onderwijs en hield van radio. Brief schrijven, uitgenodigd voor een stemtest en aangenomen. Dat was het dan. Wist helemaal niks van het vak, in het diepe en zwemmen.
      We zijn nu ongeveer een halve eeuw verder en ik krijg een VPRO advertentie onder het oog en eerlijk: totaal verbijsterend. Ik licht er de volgende citaten uit en daarna laat ik U de advertentie lezen.
      De openingszin gaat nog wel, maar de brij die daarna volgt….


Wie zoeken we
?

Als creatieve frontend ontwikkelaar…

Mediaspelers en redactionele tooling….

Uitbreiding van onze interne frameworks….

Voor wie modulair programmeren een tweede natuur is…

Je bent een echte Creative coder…

Ruime ervaring met HTML5, CSS, Javascript, Ajax, JSON en event handling…

Overweg met tools als Node. Js, Processing en D3….

 Wilt U nog een koffie?


 Uit de advertentie:


 •  

Wie zoeken we?

Als creatieve frontend ontwikkelaar kan je voor korte of langere tijd bij een redactie worden geplaatst, bijvoorbeeld bij VPRO Tegenlicht of 3voor12. Hier heb je een zelfstandige rol binnen de redactie en ben je vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe afleveringen, items of programma's. Je werkt daar nauw samen met makers en researchers en bent in staat om zeer frequent meerdere kleine interactieve producties op te leveren. Zo help je de redactie verhalen op nieuwe, interactieve manieren te vertellen. We zoeken daarom iemand die niet alleen inhoudelijk sterk en creatief is, maar grafisch ook sterk onderlegd. Iemand die ook goed kan omgaan met harde deadlines.

Je maakt tevens deel uit van het ontwikkelteam van VPRO Digitaal. De projecten die we in ons team uitvoeren zijn erg divers, van volledige websites, webapps, media spelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze interne frameworks. We zijn daarom op zoek naar iemand die past in dit team, een brede kennis heeft, verder denkt dan het huidige project alleen en voor wie modulair programmeren een tweede natuur is. Met andere woorden, we zoeken iemand met een stevige technische basis.

Wie ben jij?

 • Je loopt over van creatieve ideeën, je bent een echte Creative Coder
 • Je hebt een neus voor het verhaal dat verteld moet worden en weet dat uitstekend te vertalen naar de digitale omgeving
 • Je hebt aantoonbaar oog voor vormgeving en interactie
 • Je bent verbaal sterk en geeft gemakkelijk presentaties
 • Je bent stressbestendig, eigenwijs en waar nodig een teamspeler
 • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools en hebt de ambitie om mee te denken hoe die in te zetten
 • Je hebt ruime ervaring met HTML5, CSS, JavaScript, Ajax, JSON en event handling
 • Je kunt uitstekend modulair en objectgeoriënteerd programmeren
 • Je kan overweg met tools als Node.js, Processing en D3
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de VPRO, media, radio en TV

 

Klik HIER voor alle Photosophieën