GESUIKERDE VIOOLTJES

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

Het kan niet zonder een beeldspraak, ik houd er niet van maar nu gaat het moeilijk zonder.
      Je trekt een stad in en je hebt geen plattegrond. Dus vraag je aan een voorbijganger waar een bepaalde straat is. Deze zegt: je bent er dichtbij; het is de eerste rechts. Goed, het blijkt allemaal dus gemakkelijk en je neemt de eerste weg rechts. Tot je stomme verbazing kom je nu in een wirwar van steegjes, pleintjes en rare vergezichten.
      Zo verging het mij gisteren. De chef-kok hier in huis vroeg me of ik op het internet wilde kijken hoe men gesuikerde viooltjes kon klaar maken. Dat had ze nodig voor een gerecht. Als dat geen eenvoudige vraag is…
      Ik ging aan de slag en nu laat ik U zien waar DEZE EERSTE WEG RECHTS mij naar toe bracht. Niks over gesuikerde viooltjes maar recht toe recht aan naar Sara Vos, een eenvoudige huisvrouw in Amsterdam die met thuis werken ongeveer 7500 euro per maand verdiende met ongeveer 18 uur werken. Veel woorden hoe dit wonder tot stand kwam, maar weinig uitleg. Na heel veel doorlezen kwam het volgende beeld op. De eenvoudige huisvrouw had 200 euro ingelegd op een opties-spel en verdiende meteen haar maandsalaris. Dat kan iedereen doen, dus snel minimaal 200 euro inzetten was de boodschap.
      De gesuikerde viooltjes zijn er nooit gekomen.

Klik HIER voor de uitleg van Sara Vos

 Klik HIER voor alle Photosophieën