FUNKCIÓBÖVITÖ REHABILITÁCIÓJA

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

We wonen hier nu al een hele tijd en zien de laatste jaren miljarden Euro’s vanuit de Europese Unie naar Hongarije vloeien, geen leningen maar subsidies. En ja hoor, men voelt het aankomen: vaak voor de meest onzinnige projecten.
      In een klein dorpje waar geen kinderen zijn voor 35000 euro een speelplaats inrichten. In een ander dorp bij de school een tweede ingang laten maken; nooit maakt iemand er gebruik van. Idem dito bij het ziekenhuis in de stad, een tweede grote entree voor de ambulances. Deze tweede ingang wordt nooit gebruikt. Is er dan niemand die de verstrekte subsidies vanuit Brussel controleert kan men zich toch echt afvragen.


De bijgevoegde foto toont een Europees reclamebord voor de renovatie van de binnenstad van een middelgrote stad hier in de buurt. Het bedrag vermeldt 584.153927 forint.

Dat is in Euro’s: 1 miljoen 860.000. Nieuwe bestrating, belijning, her er der bomen en voetgangerspaden. Nogal wat geld voor een stad met een teloorgaande kleine middenstand.
      Onder het beleid van het huidige en voorgaande stadsbestuur zijn er in de verre buitenwijken grote supermarkten verschenen, vijf! Die trekken de klanten weg uit de nu net gerenoveerde binnenstad. Daar zijn 9 van de tien winkels over de kop en wordt het stil. 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën