SUCCEL

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Kijk eens rond in je vrienden of kennissenkring! Bijna iedereen zal wel een paar apps hebben. Zonder apps ben je nergens meer. De NS halen de gele vertrekstaten op de stations weg, je kan het wel op je app vinden. Giro-overschrijvingen: met een app. En dat gaat zo maar door.
      Mijn vrouw doet niet aan apps, zij is het type van briefjes en kattebelletjes. Uit de flower power tijd. Nou ze gaat het binnenkort wel merken. Dat ze er niet meer bij hoort. Misschien wordt ze wel opgepakt en afgevoerd. Naar een i-inrichting met de i-trein.

      Misverstanden tussen mensen horen er nu eenmaal bij. Dat merkte ik een tijdje geleden toen ik een Hongaar vermanend toesprak omdat hij een hond aan één poot uit het café slingerde. Dierenmishandeling. Ik weet dat het nog een soort moslimachtergrond moest hebben; honden niet in openbare ruimtes. Ik schold hem uit voor Turk en toen begonnen de rapen te koken. Ik veroorzaakte een groot misverstand. Misverstanden tussen mensen, oké.  
      Maar nu de apps in opmars zijn groeit het misverstand met de dag. Toen vorig jaar een groot deel van Hongarije overstroomd was, meldden de Hongaarse spoorwegen via hun vertaalapp dat de treinen wateroverlast veroorzaakten…Taalfouten zoals de titel hierboven: geen probleem! Ik gooi er een taalfoutenopsporings-app overheen. Als die app het maar goed doet…

      Gisteren kocht ik een app die toelaat om gesproken woorden in leesbare tekst om te zetten. Het resultaat laat ik U nu zien. Het begin van de tekst die U nu leest zal ik uitspreken. Veel plezier.

Tekst ingesproken

Sukkel kijk eens rond in je vrienden of kennissenkring bijna iedereen is allemaal
     
Ze hebben zonder expert nergens meer de NS hadden gele vertrekstaten op stationsweg je kan het rokje er vinden
     
Weer met werk en dat gaat zomaar door mijn vrouw te bieden hebt zes typen van briefjes en kattebelletjes aan de flowerpower tijd nou dat gaat binnenkort opmerkelijk dat ze er niet bij hoort wordt opgepakt en afgevoerd naar die richting met een trein